Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oficial belgian, despre închiderea frontierelor, în contextul crizei refugiaților: Înțeleg decizia Germaniei. Dacă ajungem într-o situație similară, este o măsură pe care o vom lua în considerare

Oficial belgian, despre închiderea frontierelor, în contextul crizei refugiaților: Înțeleg decizia Germaniei. Dacă ajungem într-o situație similară, este o măsură pe care o vom lua în considerare

Un articol de: - 14 Sep 2015, 16:05
Oficial belgian, despre închiderea frontierelor, în contextul crizei refugiaților: Înțeleg decizia Germaniei. Dacă ajungem într-o situație similară, este o măsură pe care o vom lua în considerare Foto: lalibre.be Externe

Secretarul de stat pentru azil și migrație din Belgia, Theo Francken, a declarat că țara sa va lua ”cu siguranță în considerare” închiderea temporară a frontierelor pentru refugiați, a informează Xinhua.

”Dacă asta înseamnă că dintr-o dată (refugiații - n.r.) vor veni în Belgia, atunci nu există altă alternativă decât închiderea frontierelor”, a spus Francken, la postul de limbă olandeză Radio 1. 

Precizarea lui Theo Francken vine în contextul în care Germania a anunțat duminică reintroducerea controalelor la frontiera cu Austria.

”Înțeleg decizia Germaniei. Dacă ajungem într-o situație similară, ceea ce nu este cazul în prezent, este cu siguranță o măsură pe care o vom lua în considerare”, a mai spus secretarul de
stat, care a avertizat că dacă mai multe state UE își vor închide frontierele, se va produce ”un efect de cascadă”, punând o presiune suplimentară asupra altor state din spațiul Schengen.

”Noi ca națiune beneficiem de Schengen, dar ar trebui să se aplice logica când vine vorba de refugiați”, a mai spus acesta.

Miniștrii de interne din UE se reunesc luni la Bruxelles pentru a discuta planul de a introduce cote obligatorii pentru primirea a 160.000 de solicitanți de azil.

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   refugiati,   secretar de stat