Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oficial britanic: Gaddafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie

Oficial britanic: Gaddafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie

Ministrul britanic al Justiţiei, Kenneth Clarke, a avertizat într-un interviu acordat publicației The Guardian că liderul libian Muammar Gaddafi ar putea organiza un atentat similar celui de la Lockerbie, din Scoţia, penatru a se răzbuna pentru rolul Marii Britanii în operaţiunile din Libia. "Avem un interes deosebit în Maghreb (vestul Africii de Nord), și anume Lockerbie", a declarat Clarke.

"Poporul britanic are motive să-şi amintească blestemul lui Gaddafi - Gaddafi înapoi la putere, bătrânul Gaddafi caută răzbunare, avem un interes real să prevenim acest lucru", a afirmat ministrul britanic.

Kenneth Clarke a precizat că rezoluţia Națiunilor Unite nu sprijină o schimbare a regimului, adăugând că ocupaţia ar fi o nebunie. Oficialul sugerează însă că în momentul de faţă, miniştrii britanici recunosc că au un interes de securitate direct pentru înlăturarea lui Gaddafi de la putere.

Libia a fost implicată în atentatul comis în 1988 la bordul unui avion american deasupra localităţii scoţiene Lockerbie, care a cauzat moartea a 259 de persoane la bordul avionului şi 11 la sol.

Discutând despre sprijinul populaţiei privind operaţiunile din Libia, Kenneth Clarke a declarat: "Avem un sprijin puternic din partea publicului. Aceasta va sprijini participarea noastră atât timp cât este mulţumit că o facem pentru motivele pe care le-am spus şi nu ne îndreptăm spre ocuparea unei alte ţări".

Citeşte mai multe despre:   Muammar Gaddafi,   ONU