Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oficial din Parlamentul maghiar: Amenințarea terorismului este în ascensiune în Ungaria în contextul crizei imigranților

Oficial din Parlamentul maghiar: Amenințarea terorismului este în ascensiune în Ungaria în contextul crizei imigranților

Un articol de: - 15 Oct 2015, 11:56
Oficial din Parlamentul maghiar: Amenințarea terorismului este în ascensiune în Ungaria în contextul crizei imigranților Foto: telegraph.co.uk Externe

Preşedintele Comisiei pentru Apărare şi Ordine publică din cadrul Parlamentului ungar a declarat miercuri că ameninţarea terorismului a crescut în Ungaria, odată cu riscul la adresa securităţii reprezentat de "valul de imigranţi ilegali", informează MTI, potrivit Mediafax.

Lajos Kosa susține că 373.000 de migranţi ilegali au ajuns anul acesta în Ungaria, aproximativ 9.000 traversând ilegal frontiera în fiecare zi. Iar dacă Guvernul nu ridică garduri la granița cu Croația, numărul imigranților care traversează Ungaria a putea depăşi 600.000 în acest an. De asemenea, Lajos Kosa a precizat că 700 dintre imigranți au fost inculpaţi pentru că au avariat gardul de la frontieră.

În acest context, oficiali de la Forţa Antiteroristă (TEK) "au spus clar" că ameninţarea terorismului este în ascensiune în Ungaria, a declarat Kosa.

La rândul său, socialistul Tamas Harangozo susține că "este clar" că riscurile la adresa securităţii "ori chiar riscurile ameninţării teroriste" au crescut "odată cu creşterea numărului de persoane care trec prin Ungaria".

Harangozo a atras atenția asupra faptului că autorităţile ungare sunt "incapabile" să treacă migranţii prin verificări medicale sau de securitate.

Pe de altă parte, independenta Agnes Vadai susține că adevăratul risc la adresa securităţii Ungariei îl contituie faptul că "există mase de oameni care sosesc în Ungaria despre care nimeni nu ştie nimic”.

Astfel, Agnes Vadai a solicitat realizarea unui plan de acţiune  având ca scop verificarea migranţilor.

Citeşte mai multe despre:   terorism,   imigranti,   frontiera,   autoritati