Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oficial nord-coreean, executat că nu a respectat regimul de carantină. Phenianul susține că nu există niciun caz de coronavirus în Coreea de Nord, dar experții sunt suspicioși

Oficial nord-coreean, executat că nu a respectat regimul de carantină. Phenianul susține că nu există niciun caz de coronavirus în Coreea de Nord, dar experții sunt suspicioși

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Feb 2020, 10:00
Externe

Un oficial nord-coreean, care revenise recent din China, a fost executat pentru că nu și-a respectat prevederile de carantină și a făcut o baie de mulțime - dar chiar și așa, experții internaționali se îndoiesc de poziția Phenianului potrivit căreia nu ar exista niciun caz de infecție cu coronavirus în Coreea de Nord, potrivit NY Post.

Diplomatul, care a fost plasat în izolare după o călătorie în China, a fost arestat și împușcat aproape imediat, pentru că nu a respectat regulamentul intern și i-a pus în pericol pe restul cetățenilor, având în vedere că ar fi putut răspândi coronavirusul, spune o publicație din Coreea de Sud.

Kim Jong-un, liderul din Coreea de Nord, tratează epidemia de coronavirus prin „lege marțială”, astfel că persoanele care părăsesc carantina, fără permisiune, sunt executate.

Între timp, un oficial din zona de securitate națională a Coreei de Nord, a fost exilat să lucreze la o fermă, pentru că a ascuns faptul că a călătorit recent în China, potrivit Mirror UK.

Mai multe publicații din Coreea de Sud susțin că există mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Coreea de Nord, ba chiar că mai multe persoane au murtit - dar reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății din Phenian au spus, pentru Voice of America, că nu le-a fost raportat niciun caz de către autoritățile nord-coreene.

Coreea de Nord susține că nu există niciun caz de coronavirus între granițele sale, dar cu toate acestea, experții din afara țării, care împarte o graniță de peste 1.000 de kilometri cu China, sunt destul de suspicioși.

„E clar că mint, pentru că nu vor să arate nicio slăbiciune și nu vor să se creadă că există vreo amenințare la adresa regimului. Având în vedere că sunt multe sincope la granița dintre Coreea de Nord și China, dar și că regimul Kim depinde de comerțul ilegal pentru a supraviețui - este clar că virusul a ajuns în Coreea de Nord”, a spus Harry Kazianis, directorul de studii coreene de la Centrul pentru Interes Național.

Citeşte mai multe despre:   Coreea de Nord
 
Loading...