Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oficial OMS, despre epidemia de coronavirus: Ceea ce se întâmplă în afara Chinei este cea mai mare preocupare a noastră

Oficial OMS, despre epidemia de coronavirus: Ceea ce se întâmplă în afara Chinei este cea mai mare preocupare a noastră

Un articol de: George Lupu - 27 Feb 2020, 16:37
Foto: pixabay.com Externe

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că restul lumii - nu China - este acum cea mai mare îngrijorare când vine vorba despre epidemia de coronavirus.

Pentru a doua zi la rând, numărul de noi cazuri de coronavirus raportate în afara Chinei a fost mai mare decât cel raportat în China.

Tedros a declarat că în afara Chinei, există 3.474 de cazuri în 44 de țări cu 54 de decese, scrie cnn.com.

"Ceea ce se întâmplă în restul lumii este acum cea mai mare preocupare a noastră", a spus Tedros.

În ultimele 24 de ore, șapte noi țări au raportat cazuri pentru prima dată, a spus Tedros. 

Acum este momentul ca fiecare țară să acționeze promt pentru a împiedica răspândirea.

„Dacă acționați acum, puteți preveni răspândirea acestui virus, puteți împiedica oamenii să se îmbolnăvească, puteți salva vieți”, a spus el.

Aceste declarațiia u fost făcute în contextul în care în spațiul public s-a vorbit în ultimele zile despre declararea pandemiei de către Organizația Mondială a Sănătății. În acest sens Departamentul american pentru controlul bolilor și prevenție (CDC) i-a îndemnat pe cetățenii SUA să se pregătească, explicându-le că deși riscurile de moment sunt destul de mici, situația globală s-ar putea transforma într-o pandemie.

„Nu este o chestiune de dacă. Este o chestiune de când și de câți oameni vor fi infectați”, a afirmat Anne Schuchat, principalul director adjunct din CDC, marți.

Totuși, Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătăți, a avertizat în ceea ce privește catalogarea situației drept pandemie. De altfel, OMS descrie situația drept o „răspândire la scară mondială” a unei noi boli.