Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oficiali ruşi au cerut ca avioanele americane de război să părăsească imediat spaţiul aerian sirian

Oficiali ruşi au cerut ca avioanele americane de război să părăsească imediat spaţiul aerian sirian

Un articol de: - 30 Sep 2015, 15:09
Oficiali ruşi au cerut ca avioanele americane de război să părăsească imediat spaţiul aerian sirian Externe

Oficiali de la Kremlin au cerut SUA să părăsească imediat spațiul aerian al Siriei. Diplomații ruși au transmis un demers oficial Washingtonului, spune un oficial din domeniul apărării americane.

Totodată, Rusia a precizat în cursul zilei de miercuri că avioanele de război ruse survolează în prezent teritoriul sirian.

"Nu există nimic care să indice că ne schimbăm operaţiunile deasupra Siriei. Am avut toate indiciile în ultimele săptămâni că (ruşii) vor face ceva, ţinând cont de consolidarea" prezenţei militare ruse în Siria", a declarat un oficial de rang înalt din domeniul apărării pentru FoxNews.

Camera Superioară a Parlamentului Federal rus a autorizat utilizarea forțelor armate ruse în afara granițelor țării, la solicitarea președintelui Vladimir Putin.

Senatorii au votat propunerea președintelui rus în unanimitate.

Șeful administrației prezidențiale ruse, Serghei Ivanov, a declarat că forțele militare ruse vor fi implicate doar în operațiuni aeriene, excluzând utilizarea lor în operațiuni terestre, și că totul se va desfășura conform normelor de drept internațional.

Ivanov a mai precizat  liderul de la Damasc Bashar al-Assad i-a solicitat lui Putin ajutorul militar.

Ultima dată când Putin s-a adresat  cu o astfel de solicitare a fost în martie 2014, când a cerut autorizarea utilizării armatei ruse în Crimeea, regiune ucraineană care a fost ulterior anexată Rusiei.

Conform Constituției, problema utilizării forțelor armatei ruse în afara teritoriului Rusiei revin Consiliului Federației, care examinează astfel de probleme doar la cererea președintelui țării.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   SUA,   refugiati,   imigranti,   statul islamic,   teroristi,   Siria