Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Oficialii americani au găsit un jurnal al lui Osama bin Laden: Alte atentate teroriste urmau să aibă loc

Oficialii americani au găsit un jurnal al lui Osama bin Laden: Alte atentate teroriste urmau să aibă loc

Autoritățile americane numără câți cetățeni americani urmau să moară în urma unor noi atentate plănuite de liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, informații găsite într-un jurnal, aflat în casa în care bin Laden a fost împușcat, relatează BBC.

În paginile jurnalului liderul Al-Qaida scria că este nemulțumit de atentatele de la 11 septembrie, pentru că nu au avut impactul pe care și l-a dorit și dorea ca susținătorii săi să atace alte orașe și trenuri.

De asemenea, Osama bin Laden scria că trebuie luate în considerare și alte orașe americane, cum ar fi Los Angeles și nu doar New York-ul.

În timpul operațiunii ordonate de președintele american, Barack Obama, forțele de ordine au confiscat calculatoare, hard disk-uri, DVD-uri, aparate de înregistrare și carduri de memorie, ce conțin informații importante.

Al-Qaida a amenințat din nou că se va răzbuna pentru moartea lui Osama bin Laden. Amenințările rețelei teroriste au fost publicate pe site-ul Al-Fajr Media Center prin intermediul căruia au anunțat că cetățenii americani vor plăti pentru decizia luată de președintele Barack Obama, care a făcut "o mare greșeală".

"Obama v-a distribuit sângele martirului nostru. Noi suntem un popor islamic ce nu poate să rămână indiferent la ceea ce s-a întâmplat, așa că nu ne blamați după această zi. Voi sunteți cei care ați decis asta și sunteți cei care veți plăti pentru acest lucru. Obama este protejat de armata sa, dar cine vă va proteja pe voi de asaltul nostru? Trebuie să răzbunăm uciderea Șeicului Jihadului și Leului Islamului într-un așa fel încât America să uite de bucurie și să plângă cu sânge", arată comunicatul trimis de Al-Qaida.

Fii lui Osama bin Laden consideră aruncarea cadavrului tatălui lor în mare drept umilitoare și inacceptabilă și îl vor da în judecată pe președintele american, Barack Obama.

Citeşte mai multe despre:   Osama bin Laden,   atentate,   atacuri teroriste,   Barack Obama,   autoritati