Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OLAF, avertisment privind tentative de fraudă cu vaccinuri anti-Covid în valoare de 14 miliarde de euro

OLAF, avertisment privind tentative de fraudă cu vaccinuri anti-Covid în valoare de 14 miliarde de euro

Un articol de: George Lupu - 05 Mar 2021, 14:02
OLAF, avertisment privind tentative de fraudă cu vaccinuri anti-Covid în valoare de 14 miliarde de euro foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Externe

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a anunțat că 12 state membre au transmis avertismente că au primit oferte false din partea unor intermediari pentru a cumpăra până la un miliard de doze de vaccinuri în valoare de 14 miliarde de euro.

Potrivit OLAF această escrocherie are ca scop convingerea autorităţilor publice să facă plăţi importante pentru a-şi asigura achiziţia, iar după aceea să dispară cu banii.

Escrocii oferă ţărilor Uniunii Europene mari cantităţi din vaccinuri despre care susţin că ar proveni de la laboratoare al căror produs a fost deja aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, aşa cum este cazul vaccinurilor produse de Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

De asemenea, OLAF precizează că stratageme similare s-au înregistrat şi anul trecut, la începutul pandemiei de coronavirus, cu materiale de protecţie sau măşti într-un moment în care exista o penurie.

Ofertele înșelătoare sunt făcute de companii apărute peste noapte care îşi au sediul în ţări din afara Uniunii Europene, a semnalat OLAF.

Citeşte mai multe despre:   OLAF,   campania de vaccinare,   COVID-19