Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cercetătorii olandezi au descoperit COVID-19 în canalizarea unui oraș, înainte de izbucnirea focarului. Ar putea fi primul semn că virusul s-a răspândit în comunitate

Cercetătorii olandezi au descoperit COVID-19 în canalizarea unui oraș, înainte de izbucnirea focarului. Ar putea fi primul semn că virusul s-a răspândit în comunitate

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Apr 2020, 14:52
Cercetătorii olandezi au descoperit COVID-19 în canalizarea unui oraș, înainte de izbucnirea focarului. Ar putea fi primul semn că virusul s-a răspândit în comunitate Foto: pixabay.com Externe

Oamenii de știință olandezi au descoperit COVID-19 în apa din canalizarea ale unui oraș, înainte de confirmarea primului caz în zonă. 

Ei speră că supravegherea apelor reziduale le-ar putea oferi un indiciu timpuriu asupra zonelor unde urmează să izbucnească un focar.

Detectarea coronavirusului în canalizare nu a fost o surpriză pentru echipă, deoarece apa uzată conține numeroase virusuri, iar noul coronavirus fusese detectat în fecalele umane. 

Specialiștii de la Institutul de Cercetare a Apei din Nieuwegein au testat apele reziduale din șapte orașe olandeze, precum și apa reziduală din aeroportul Amsterdam Schiphol, scrie dw.com.

Eșantioane prelevate de la o instalație de tratare a apelor uzate din Amersfoort, lângă Utrecht, arată că virusul a fost prezent în apele uzate pe 5 martie, cu câteva săptămâni înainte de raportarea cazurilor în oraș. 

Cercetătorii au declarat că este extrem de important să fie colectate informații despre apariția și evoluția virusului pentru a proteja personalul care lucreză la stațiile de epurare, dar și pentru a monitoriza răspândirea lui în comunitate. 
Supravegherea apelor uzate a fost utilizată anterior pentru a detecta virusul poliomielitic și consumul de droguri. 

Până la 1 aprilie, în Olanda au fost confirmate 3,614 de persoane infectate, dintre care 1,173 și-au pierdut viața. 

 

Citeşte mai multe despre:   Pandemie,   Olanda