Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Olanda a introdus cardul pentru canabis, disponibil doar pentru locuitori: Proprietarii de cafenele, revoltați de noua lege

Olanda a introdus cardul pentru canabis, disponibil doar pentru locuitori: Proprietarii de cafenele, revoltați de noua lege

Olanda introduce cardul pentru canabis pentru locuitorii săi, care le permite accesul în cafenelele în care se comercializează canabis, după ce autorităţile au decis prin lege ca turiştii să nu mai poată intra în respectivele localuri. Interdicţia a intrat în vigoare în trei provincii din partea de sud a Olandei şi va fi extinsă la nivel naţional, până la finele lui 2012.

Proprietarii de cafenele cu canabis au declarat deja că vor sfida noua legislaţie, pe motiv că are un caracter discriminatoriu. Cele 670 de cafenele olandeze ar urma să devină cluburi cu circuit închis, cu maxim 2.000 de membri, cu domiciliul în Olanda şi cu vârste de peste 18 ani.

Autorităţile au decis că o astfel de lege este necesară pentru a stopa traficul de droguri uşoare către alte state, trafic realizat în special de turişti străini. În Olanda, drogurile uşoare sunt tolerate iar acestea pot fi cumpărate şi consumate în cafenelele autorizate.

Primarul Amsterdamului se opune acestei iniţiative, iar alături de el, un grup de proprietari au declarat că vor merge până la CEDO în cazul în care legea nu este retrasă. Ei consideră iniţiativă discriminatorie.

Citeşte mai multe despre:   Olanda