Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Olanda estimează o încetinire a ratei de transmitere a COVID-19. Germania preconizează o încetinire la începutul săptămânii viitoare

Olanda estimează o încetinire a ratei de transmitere a COVID-19. Germania preconizează o încetinire la începutul săptămânii viitoare

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Mar 2020, 14:19
Externe

Pe baza estimărilor realizate de Directorul Insititutului Național de Sănătate din Olanda, Jaap van Dissel rata de transmitere a virusului, în rândul populației din Olanda s-a redus seminificativ, informează Reuters, citat de Agerpres.

În timp ce a fost audiat în fața unei comisii parlamentare, el a afirmat că, în prezent, o persoană contaminată cu noul coronavirus mai transmite virusul doar unei alte persoane, potrivit estimărilor realizate de institut.

Asta înseamnă că „creșterea exponențială a epidemiei, după toate probabilitățile, a fost stopată.”, a atras van Dissel atenția, potrivit sursei citate mai sus.

Numărul cazurilor de infectare confirmate în Olanda, a crescut cu 17% marți, ajungând la 5.560, potrivit RIVM. Acestea se pare că ar fi cifrele care reflectă contaminările produse la începutul lunii martie, înainte că guvernul să decidă măsurile de prevenire a răspândirii.

În cazul Germaniei, președintele Federației Spitalelor, Gerald Gass, a declarat că este posibil să se observe o scădere a numărului de contaminări, la mijlocul săptămânii următoare. „Pe termen mediu, ne aşteptăm ca rata de infectare să încetinească datorită distanţării sociale.”a declarant el, potrivit Agerpres.

„Totuşi, aceasta nu se va reflecta în mod semnificativ în numărul infecţiilor înregistrate până la începutul spre mijlocul săptămânii viitoare.” a adăugat acesta.