Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Olanda: Noi interdicţii pentru muncitorii români. Localnicii spun că zilierii „subminează coeziunea socială din cartier“

Olanda: Noi interdicţii pentru muncitorii români. Localnicii spun că zilierii „subminează coeziunea socială din cartier“

Un articol de: Ramona Zaharia - 30 Iul 2020, 16:40
Olanda: Noi interdicţii pentru muncitorii români. Localnicii spun că zilierii „subminează coeziunea socială din cartier“ Externe

Muncitorii străini nu mai au voie să închirieze, la comun, locuințe în zonele rezidențiale din Amsterdam, acest lucru fiind posibil doar pentru românii care sunt membrii ale aceleiași familii. Recent, Arnhem anunța același lucru, scrie ştiridiaspora.ro.

Epoca in care muncitorii stăteau de-a valma într-un apartament închiriat apune. Companiile care angajează lucrători sezonieri din afara Olandei, în special din România, Bulgaria sau Polonia, nu mai au voie să închirieze pentru aceștia locuințe în interiorul orașului. Măsura a fost luată după ce localnicii s-au plâns în mod repetat că muncitorii străini „subminează coeziunea socială din cartier“. 

 

Hotelierii se plâng că vor rămâne fără personal

 

Regulile mai stricte din Amsterdam pentru obținerea unui permis de ședere va face ca forța de muncă din Europa de Est să rămână departe de capitală. Hotelurile din oraș avertizează deja că vor rămâne fără personal de curățenie.

Normele privind închirierea de locuințe au fost reglate și strânse sistematic din 2016. Acest lucru a redus complet posibilitatea cazării mai multor persoane, care nu aparțin aceleiași familii, într-un apartament din sectorul privat, citează Reformastorich Dagblad.

 

Migranţii se reorientează către Germania şi Scandinavia

Potrivit agenției pentru ocuparea forței de muncă Arbex, 70% din personalul de curățenie din hoteluri provin din Europa de Est, în special România.

„Acum că hotelurile sunt din nou mai pline, mentenanța lor este în pericol”, întrucât, olandezii „strâmbă din nas” la un astfel de loc de muncă.

"Muncitorii migranți preferă acum să lucreze în Ţările Scandinave și în Germania, spune compania", mai precizează agenţia Arbex.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   Olanda