Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Olanda prelungește restricțiile pentru COVID-19 cu încă trei săptămâni. Școlile și magazinele rămân închise

Olanda prelungește restricțiile pentru COVID-19 cu încă trei săptămâni. Școlile și magazinele rămân închise

Un articol de: Maria Zărnescu - 12 Ian 2021, 23:26
Olanda prelungește restricțiile pentru COVID-19 cu încă trei săptămâni. Școlile și magazinele rămân închise Foto: PIxabay Externe

Olanda prelungește măsurile restrictive pentru încă trei săptămâni, unul dintre princiapelele motive fiind și existența tulpinei de COVID-19, provenită din Marea Britanie. În acest context, școlile și magazinele rămân închise pentru următoare perioadă, ele oprindu-și activitatea inițial în urmă cu cinci săptămâni, când premierul a anunțat o perioadă de carantină.

În încercarea de a limita extinderea pandemiei, autoritățile au decis prelungirea măsurilor restrictive cu încă trei săptămâni, informează Reuters. Premierul olandez, Mark Rutte a precizat în timpul unei conferințe de presă că ele trebuie să rămână valabile, în special în condițiile răspândirii tulpinii de COVID-19 din Regatul Unit.

 

Olanda prelungește restricțiile pentru trei săptămâni

 

Măsurile au intrat în vigoare pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie 2020, în urmă cu trei săptămâni. La acel moment, carantina din Olanda a fost o decizie fără precedent în acestă țară, iar școlile, magazinele neesențiale rămân închise.

În decembrie s- decis și închiderea muzeelor, a sălilor de sport și de spectacol și a cinematrografelor. La acel moment premierul Rutte le-a solicitat cetățenilor să își reducă pe cât de mult posibil deplasările, iar în locuințe li s-a recomandat să primească maxim două persoane pe zi.

Citeşte mai multe despre:   Olanda,   restrictii covid-19