Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS, avertisment privind hidroxiclorochina: Nu ar trebui utilizată ca metodă de prevenţie în cazul persoanelor care nu au COVID-19

OMS, avertisment privind hidroxiclorochina: Nu ar trebui utilizată ca metodă de prevenţie în cazul persoanelor care nu au COVID-19

Un articol de: Maria Zărnescu - 03 Mar 2021, 08:41
OMS, avertisment privind hidroxiclorochina: Nu ar trebui utilizată ca metodă de prevenţie în cazul persoanelor care nu au COVID-19 Foto: Hepta.ro Externe

Organizația Mondială a Sănătății anună că nu recomandată utilizarea hidroxiclorochinei ca metodă de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2, în rândul persoanelor care nu au avut COVID-19, scrie La Stampa, citat de Hotnews.ro.

Un grup de experți al OMS susține că medicamentul antiinflamator „nu trebuie utilizat pentru a preveni infecția la persoanele care nu au Covid-19”, după cum scrie British Medical Journal. Mai mult decât atât, specialiștii sunt de părere că medicamentul nu ar mai reprezenta un punct de interes în studiul soluțiilor pentru COVID-19, existând deja alte variante de interes, care și-ar putea dovedi eficiența.

Concluzia vine în baza unor „dovezi cu un nivel ridicat de certitudine, nivel la care s-a ajuns după 6 studii controlate randomizate care au implicat peste 6.000 de participanți, cu și fără expunere cunoscută la o persoană Covid pozitivă”.  

 

OMS nu recomanda hidroxicolorochina ca metodă de prevenție

 

Organizația Mondială a Sănătății susține că „hidroxiclorochina nu a avut niciun efect semnificativ asupra deceselor și spitalizărilor”, precizează sursa citată mai sus.

Totodată, OMS a mai ținut să explice și faptul că în urma studiilor s-a dovedit că hidroxiclorochina nu a avut efecte sesizabile nici în cazul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19, ci a ar fi crescut riscul de efecte adverse.

Citeşte mai multe despre:   OMS,   hodroxiclorochina,   COVID-19