Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS avertizează asupra apariției unor cazuri de ciumă în Madagascar

OMS avertizează asupra apariției unor cazuri de ciumă în Madagascar

Un articol de: - 22 Noi 2014, 17:28
OMS avertizează asupra apariției unor cazuri de ciumă în Madagascar Foto: presstv.ir Externe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat apariţia unor cazuri de pestă (ciumă) în Madagascar, avertizând totodată asupra pericolului răspândirii ei rapide în capitala Antananarivo, informează AFP.

OMS a anunţat că a fost informată la 4 noiembrie de către autorităţile sanitare malgaşe în legătură cu răspândirea acestei boli, primul caz mortal fiind înregistrat într-un sat la 31 august.

La 16 noiembrie erau 119 cazuri şi 40 de decese dintre care două cazuri în capitală, cu un deces, se arată într-un comunicat al OMS.

La Antananarivo "există în prezent un risc crescut de răspândire a bolii din cauza densităţii mari a populaţiei în oraş şi a lacunelor sistemului de sănătate", avertizează OMS.

Pentru combaterea bolii a fost creată o forţă naţională specială, din care fac parte diverşi actori din domeniul sănătăţii, împreună cu OMS şi cu susţinere financiară din partea Băncii Africane pentru Dezvoltare.

Ciuma sau pesta este provocată de bacteria Yersinia pestis şi afectează în primul rând şobolanii. Boala este răspândită de purici. La om, ea se dezvoltă sub formă bubonică şi, dacă bacteria ajunge la plămâni, provoacă pestă pulmonară şi devine transmisibilă de la om la om prin tuse.

Descoperită la timp, forma bubonică se tratează cu antibiotice dar forma pulmonară, una dintre bolile infecţioase cu cel mai mare grad de mortalitate, poate fi fatală în doar 24 de ore.

Citeşte mai multe despre:   oms