Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS avertizează că pandemia va fi „îndelungată”, pe măsură ce răspândirea COVID-19 pare să fi prins un nou elan la nivel global

OMS avertizează că pandemia va fi „îndelungată”, pe măsură ce răspândirea COVID-19 pare să fi prins un nou elan la nivel global

Un articol de: Ramona Zaharia - 02 Aug 2020, 10:38
OMS avertizează că pandemia va fi „îndelungată”, pe măsură ce răspândirea COVID-19 pare să fi prins un nou elan la nivel global foto: Pixabay Externe

Este probabil ca pandemia de coronavirus să fie îndelungată, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sâmbătă, când, de la Franța și până la Mexic, state din toată lumea au raportat noi creșteri, potrivit Euronews.
 

OMS avertizează că pandemia va fi „îndelungată”, pe măsură ce răspândirea COVID-19 pare să fi prins un nou elan la nivel global


 

OMS spune că „a scos în lumină durata îndelungată anticipată pentru pandemia de COVID-19”, într-un comunicat de presă emis după reuniunea comitetului de urgență de vineri, când forul a evaluat criza, la șase luni de momentul în care alarma globală suna în premieră.

Grupul a avertizat și cu privire la riscul reprezentat de „oboseala de răspuns”, având în vedere presiunile socio-economice la care sunt supuse națiunile.

„OMS continuă să evalueze nivelul de risc global reprezentat de COVID-19 ca fiind unul foarte înalt”, a spus instituția în cea mai recentă poziționare publică a sa.

„Comitetul a scos în lumină durata îndelungată anticipată pentru pandemia de COVID-19, notând importanța eforturilor pentru un răspuns susținut la nivel comunitar, național, regional și global”, a continuat OMS.

Franța și Polonia s-au numărat printre țările care au raportat resurgențe răspândirea COVID-19. Pentru o a treia zi la rând, autoritățile poloneze au confirmat un record de cazuri noi – s-a întâmplat sâmbătă, când au fost depistate 658 de noi îmbolnăviri, ducând bilanțul total la peste 46.000 de persoane depistate cu infecție cu coronavirus și 1.721 de decese.

Franța a raportat 1.346 de cazuri noi vineri, în ceea ce a fost a treia zi consecutivă în care îmbolnăvirile nou depistate depășesc pragul de 1.300.

Între timp, începând de sâmbătă, călătorii care vin în Franța dinspre 16 țări în care coronavirusul se răspândește pe scară largă trebuie să fie testați pentru COVID-19 la sosirea pe aeroporturile sau porturile franceze.

Premierul Jean Castex a anunțat încă de luna trecută că, de la 1 august, va fi nevoie de teste pentru pasagerii pe care Franța îi primește în țară în baza unei liste de țări „verzi” – în scenariul în care călătorii nu pot face dovada unui test negativ efectuat în ultimele 72 de ore.ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

Cei testați pozitiv sunt plasați într-o carantină de 14 zile.

În prezent, Mexic are al treilea bilanț al deceselor legate de coronavirus din toată lumea. Cu 688 de fatalități nou raportate, a depășit numărul înregistrat în Marea Britanie și este depășit la acest capitol doar de SUA (153.314) și Brazilia (92.475).

În plus, vineri, autoritățile sanitare mexicane au stabilt un nou record negativ la nivel național, în condițiile în care au anunțat că, pe un interval de 24 de ore, au fost depistate 8.458 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul general al îmbolnăvirilor a urcat la 424.637.
 

România a trecut de 52.000 de cazuri confirmate de COVID-19


 

România vine după 11 zile consecutive cu peste 1.000 de cazuri noi, iar bilanțul total a urcat la 52.111 de îmbolnăviri depistate și 2.379 de decese legate de această boală infecțioasă.

 

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19