Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS: Europa trebuie ”să accelereze serios” lupta contra Covid-19

OMS: Europa trebuie ”să accelereze serios” lupta contra Covid-19

Un articol de: Catinca Giosanu - 26 Oct 2020, 23:58
OMS: Europa trebuie ”să accelereze serios” lupta contra Covid-19 Sursa foto: Pixabay Externe

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au avertizat luni seară că Europa trebuie ”să accelereze serios” lupta împotriva noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, dar instituția rămâne optimistă în privintța faptului că țările europene nu vor fi nevoite să intre în blocaje naționale.

”Suntem încă optimiști că țările nu vor trebui să intre în așa-numitul blocaj național”, a spus Maria van Kerkhove, director tehnic la OMS pentru Covid-19, într-o conferință online, în momentul în care a fost întrebată despre numărul în creștere al cazurilor de infecții din Europa, potrivit Reuters.

 

 

”Suntem în urma virusului în Europa”

 ”Acum suntem în urma virusului în Europa, așa că depășirea lui va necesita o accelerare serioasă a măsurilor”, a afirmat Mike Ryan, expert la OMS.

Pe de altă parte, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a recunoscut că după luni de luptă contra pandemiei care a cauzat mai mult de 1,1 milioane de decese, o oarecare oboseală s-a instalat, dar el a făcut apel la continuarea luptei, la o zi după ce un înalt responsabil al administrației Donald Trump a lăsat să se înțeleagă că Statele Unite renunță ”să preia controlul pandemiei, dar ar paria pe medicamente și vaccinuri”.

Directorul OMS,  a insistat: ”Când responsabilii acționează rapid, virusul poate fi suprimat”. ”Nu putem renunța. Nu trebuie să renunțăm”, a adăugat directorul OMS, potrivit ziare.com.

 

 

Cum se va termina pandemia de COVID-19

 L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), este  foarte probabil ca pandemia de coronavirus să fie una îndelungată, dat fiind contextul actual, al creșterii numărului de infectări cu COVID-19 pe plan mondial.

În urmă cu două luni, OMS a declarat că „evaluează în continuare nivelul de risc global reprezentat de COVID-19 ca fiind unul foarte înalt”. Mai mult, deși se fac demersuri pentru realizarea unui vaccin eficient anti-coronavirusOMS avertizează că “o soluție miraculoasă” s-ar putea să nu fie găsită niciodată.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat, în cadrul celei de-a patra reuniuni a Comitetului de Urgenţă, că „pandemia de COVID-19 este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”.

Mai mult, deși peste 150 de companii farmaceutice lucrează pentru găsirea unor vaccinuri, iar mai multe din acestrea se află în ultima fază de testare, acest lucru nu ar fi o garanție în eradicarea virusului SARS-CoV-2, susține Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Mai multe vaccinuri se află acum în faza 3 a unor studii clinice şi sperăm cu toţii că vom avea câteva vaccinuri eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuşi, nu există nicio soluţie miraculoasă în acest moment - şi este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată", a subliniat directorul OMS, potrivit Reuters.