Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS, în centrul unui nou scandal: Ar fi conspirat cu guvernul de la Roma pentru a ascunde proasta gestionare a pandemiei

OMS, în centrul unui nou scandal: Ar fi conspirat cu guvernul de la Roma pentru a ascunde proasta gestionare a pandemiei

Un articol de: George Lupu - 11 Dec 2020, 16:59
 OMS, în centrul unui nou scandal: Ar fi conspirat cu guvernul de la Roma pentru a ascunde proasta gestionare a pandemiei Foto: Hepta - Zuma Press / Xinhua Externe

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se află în centrul unui nou scandal. De data aceasta în Italia, unde este acuzată că a conspirat cu ministerul sănătății pentru a înlătura un raport care dezvăluia gestionarea proastă a pandemiei de către guvernul de la Roma în primul val de COVID-19, relatează The Guardian.

 

OMS, acuzată că a conspirat în favoarea guvernului italian pentru a ascunde proasta gestionare a pandemiei

 

Un raport, redactat de cercetătorul OMS Francesco Zambon și alți 10 specialiști din Europa, afirma că planul Italiei de combatere a unei pandemii nu a fost actualizat din 2006 și, din cauza lipsei de pregătire, răspunsul inițial din partea spitalelor a fost „improvizat, haotic și creativ”.

Acesta a adăugat de asemenea că a durat ceva timp până la formularea unor protocoale formale. Documentul ar fi fost înlăturat la cererea lui Ranieri Guerra, directorul adjunct al OMS pentru inițiative strategice. Guerra a fost director general pentru medicină preventivă în ministerul sănătății italian între 2014 și 2017 și prin urmare responsabil de actualizarea planului pandemic în conformitate cu noile recomandări ale OMS și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Guerra este în prezent printre oamenii de știință care fac parte din echipa de lucru anti-Covid a guvernului italian. Italia a depășit joi 62.000 de decese cauzate de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat de o țară europeană. Secretarul american de stat, Mike Pompeo l-a acuzat pe șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus că a fost cumpărat de China.

 

OMS, acuzată că a fost cumpărată de China

 

Pompeo a estimat că eșecurile OMS, organizație „politică” mai curând decât bazată pe știință, au dus la dezastrul pandemiei.

“Când lucrurile au început să se miște, în momentul cel mai important, când era o epidemie în China, dr Tedros, care a fost… cumpărat de guvernul chinez, nu pot spune mai mult, dar pot s-o spun, spun asta bazându-mă pe informații solide, a fost încheiat un acord” cu ocazia alegerii dlui Tedros în fruntea OMS, a afirmat dl Pompeo, relatează “Daily Telegraph”.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

“Există un acord pentru această alegere și când lucrurile au început să se miște, ați văzut britanici morți, din cauza acordului care a fost încheiat”, a adăugat el potrivit ziarului.

Citeşte mai multe despre:   Roma,   OMS,   Italia,   COVID-19,   Lombardia