Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS, noi sfaturi pentru tratarea pacienților COVID-19: "Sugerăm utilizarea anticoagulanților pentru a preveni formarea gheagurilor de sânge"

OMS, noi sfaturi pentru tratarea pacienților COVID-19: "Sugerăm utilizarea anticoagulanților pentru a preveni formarea gheagurilor de sânge"

Un articol de: George Lupu - 26 Ian 2021, 17:27
OMS, noi sfaturi pentru tratarea pacienților COVID-19: "Sugerăm utilizarea anticoagulanților pentru a preveni formarea gheagurilor de sânge" Foto: Hepta.ro Externe

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a emis marți sfaturi clinice noi pentru tratarea pacienților cu COVID-19, inclusiv a celor care prezintă simptome persistente după recuperare și, de asemenea, a spus că recomandă utilizarea de doze mici de anti-coagulanți pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge.

„Celelalte lucruri din ghid care sunt noi preciează că pacienții cu COVID-19 la domiciliu ar trebui să utilizeze pulsoximetru, care măsoară nivelurile de oxigen, astfel încât să puteți identifica dacă o starea de sănătate se deteriorează și când ar fi mai bine să aveți parte de îngrijire la spital ”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, într-un briefing la sediul ONU de la Geneva, scrie Reuters.

“De asemenea, vă recomandăm, vă sugerăm utilizarea anticoagulanților în doze mici pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în vasele de sânge. Sugerăm utilizarea mai multor doze mai mici decât doze mai mari, deoarece dozele mai mari pot duce la alte probleme ”, a spus Harris.

Ea a adăugat că o echipă de experți independenți condusă de OMS, în prezent în centrul orașului Wuhan din China, unde au fost detectate primele cazuri umane în decembrie 2019, urmează să părăsească carantina în următoarele două zile pentru a-și continua activitatea cu cercetătorii chinezi privind originile virusului.

Ea a refuzat să se angajeze asupra rapoartelor privind întârzierile în introducerea vaccinurilor în Uniunea Europeană. Ea a spus că nu are date specifice și prioritatea OMS este ca lucrătorii din sănătate din toate țările să fie vaccinați în primele 100 de zile ale anului.

AstraZeneca, care și-a dezvoltat echipa cu Universitatea Oxford, a declarat vineri UE că nu poate îndeplini obiectivele de aprovizionare convenite până la sfârșitul lunii martie.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19