Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS: Noua tulpină de COVID-19, depistată inițial în Marea Britanie, a ajuns în 50 de state

OMS: Noua tulpină de COVID-19, depistată inițial în Marea Britanie, a ajuns în 50 de state

Un articol de: George Lupu - 13 Ian 2021, 17:19
OMS: Noua tulpină de COVID-19, depistată inițial în Marea Britanie, a ajuns în 50 de state Foto: PIxabay Externe

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că noua tulpină de COVID-19 care a fost depistată în Marea Britanie a ajuns deja în 50 de state. De asemenea, 20 de state a fost identificată varianta detectată iniţial în Africa de Sud.

 

Noua tulpină britanică de COVID-19, prezentă în 50 de state


"Cu cât virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte, cu atât are mai multe oportunităţi de a suferi mutaţii", notează OMS. "Nivelurile ridicate de contaminare semnifică faptul că ar trebui să ne aşteptăm la emergenţa mai multor variante", a precizat organizaţia.

Rezultatele testelor demonstrează o distribuţie în funcţie de vârstă şi gen similară cu cea a altor variante aflate în circulaţie. Datele rezultate din monitorizarea contactelor indică "o transmisibilitate mai mare atunci când cazul de referinţă este al variantei de tulpină".

O a treia mutaţie, pe care Japonia a anunţat-o duminică, ar putea avea un impact asupra răspunsului imun şi ar trebui studiată în continuare, potrivit OMS, care menţionează în buletinul său informativ săptămânal "o variantă îngrijorătoare".

Varianta identificată în Africa de Sud, 501Y.V2, semnalată pentru prima dată la data de 18 decembrie a anului trecut, a fost detectată până în prezent în 20 de ţări, teritorii şi zone.

"Din investigaţiile preliminare şi în curs de desfăşurare în Africa de Sud, este posibil ca varianta 501Y.V2 sa fie mai transmisibilă decât variantele care circulau anterior în Africa de Sud", a notat OMS în buletinul său publicat marţi seară.

"În plus, în timp ce această nouă variantă nu pare să provoace o forma mai gravă a bolii, creşterea rapidă a numărului de cazuri observate exercită o suprasolicitare a sistemelor sanitare", menţionează organizaţia.

 

Cum influențează mutația răspândirea virusului

 

Tulpina B117 se răspândeşte mai repede, însă acest lucru nu o face mai periculoasă, spune Raed Arafat. 

„Ca impact, ca boală, ea nu aduce un impact mai grav decât tulpina actuală, dar faptul că poate îmbolnăvi mai mult, asta ne îndeamnă să respectăm regulile de distanțare și purtarea măștii, și toate regulile care s-au recomandat până în ziua de astăzi. Este singura metodă prin care putem limita răspândirea. Măsurile pe care le-a luat România sunt măsuri preventive la unison, adică similare cu ce au luat alte țări ca măsuri, care includ momentan limitarea zborurilor, dar și obligativitatea carantinării persoanelor care vin, timp de 14 zile, la domiciliu", a declarat medicul.

 

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   COVID-19