Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS: Persoanele cu tulburări mintale trebuiesc tratate cu demnitate

OMS: Persoanele cu tulburări mintale trebuiesc tratate cu demnitate

Un articol de: - 09 Oct 2015, 16:35
OMS: Persoanele cu tulburări mintale trebuiesc tratate cu demnitate Foto: unica.ro Externe

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), milioane de persoane cu tulburărimintale nu sunt respectate din punct de vedere a drepturilor omului. Organizația, cu ocazia Zilei mondiale a sănătății mintale, celebrată pe 10 octombrie, lansează un apel pentru ca acești bolnavi să fie tratați cu demnitate, potrivit agerpres.

“Tulburările mintale reprezintă 13% din bolile lumii și constituie o treime din toate dizabilitățile legate de sănătate", a transmis la o conferință de presă Michelle Funk, expert din cadrul OMS.

Funk a mai transmis și faptul că, potrivit mai multor studii din SUA, Etiopia sau Marea Britanie, persoanele cu tulburări mentale mor cu 10 sau chiar 20 de ani mai devreme decât media populației, dar acest lucru nu se datorează neapărat bolilor mentale, ci a modului în care sunt tratate persoanele respective.

"...nu înseamnă că ele mor direct din cauza bolilor mintale, ci mor de aceleași boli ca și restul populației, dar, pentru că nu sunt tratate ori pentru că sunt tratate, dar nu cu eficiență precum celelalte persoane, încetează din viață mult mai devreme", a explicat Michelle Funk.

OMS dorește ca în acest an să transmită un mesaj la nivel mondial care promovează tratamentul demn pentru persoanele cu tulburări mintale.

Citeşte mai multe despre:   oms