Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS pledează pentru deschiderea școlilor în pandemie

OMS pledează pentru deschiderea școlilor în pandemie

Un articol de: George Lupu - 19 Noi 2020, 17:13
OMS pledează pentru deschiderea școlilor în pandemie Foto: pixabay.com Externe

Reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat joi că autoritățile trebuie să depună eforturi pentru a lăsa deschise școlile în perioada pandemiei de coronavirus

 

Reprezentanții OMS consideră că școlile trebuie deschise în pandemie

.

Directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge este de părere că se poate evita carantina dacă sunt sporite măsurile de protecţie, relatează EFE.

"Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri", a declarat, potrivit căruia copiii şi adolescenţii nu sunt vectori principali ai contagierii, iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă.

Kluge a precizat că izolările impuse reprezintă "o pierdere de resurse" care provoacă multe efecte secundare, precum daune aduse sănătăţii mintale sau creşterea episoadelor de violenţă domestică.

În opinia sa, dacă purtarea măştilor de protecţie depăşeşte 95% în rândul persoanelor, astfel de măsuri drastice nu sunt necesare.

 

Toate școlile, închise în România

 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut pe data de 5 noiembrie, în debutul ședinței de Guvern, închiderea școlilor din toată țara, ca măsură pentru controlul răspândirii coronavirusului.

În debutul ședinței de Guvern, Klaus Iohannis a declarat că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei în România.

Printre acestea se numără trecerea tuturor școlilor din România în scenariul roșu, restricționarea circulației pe timp de noapte, închiderea magazinelor după ora 21:00, închiderea piețelor și târgurilor și obligativitatea purtării măștii în toată țara.

 

Citeşte mai multe despre:   OMS,   Europa,   scoala,   COVID-19