Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMS: Ratele de vaccinare în Europa sunt încă insuficiente pentru a preveni reapariția COVID-19

OMS: Ratele de vaccinare în Europa sunt încă insuficiente pentru a preveni reapariția COVID-19

Un articol de: George Lupu - 10 Iun 2021, 20:55
OMS: Ratele de vaccinare în Europa sunt încă insuficiente pentru a preveni reapariția COVID-19 Sursa foto: Hepta Externe

Ratele de vaccinare în Europa sunt încă insuficiente pentru a preveni reapariția COVID-19, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Peste 400 de milioane de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului au fost administrate pe întregul continent în ultimele șase luni, scrie euronews..

Dar biroul regional al OMS a solicitat în mod repetat vigilență și a continuat restricțiile de sănătate pe fondul îngrijorării față de noile variante ale virusului.

„Deși am ajuns departe, nu am ajuns suficient de departe”, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, într-o conferință de presă.

"Acoperirea vaccinală este departe de a fi suficientă pentru a proteja Regiunea de o reapariție", a adăugat el. Până în prezent, aproximativ 30% dintre adulții europeni au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, iar 17% au fost complet vaccinați.

Dar Kluge a avertizat că vaccinarea trebuie să se întâmple „într-un ritm mult mai rapid” în această vară pentru a atinge obiectivul „considerabil” al cel puțin 80% din populație care este inoculată.

"Ar trebui să ne amintim, de asemenea, că vaccinarea nu ne împiedică automat să ne îmbolnăvim sau să răspândim virusul", a spus Kluge.

„Vaccinarea reduce, totuși, șansa de a deveni grav bolnav sau de a muri de COVID-19.” OMS a recomandat, de asemenea, ca cetățenii să evite spațiile „închise, restrânse sau aglomerate” care pun cetățenii la un risc mai mare de a fi infectați.

Europa a înregistrat 55 de milioane de cazuri confirmate de COVID-19, cu 1,2 milioane de decese, de la începutul pandemiei. Deși s-a înregistrat un declin al cazurilor și spitalizărilor, săptămâna trecută au fost încă raportate 368.000 de cazuri noi. O serie de țări europene au redus restricțiile în ultimele săptămâni din cauza scăderii numărului de cazuri, dar OMS și-a reiterat avertismentul.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

"Cu toate că ar trebui să recunoaștem cu toții progresele înregistrate în majoritatea țărilor din Europa, trebuie să recunoaștem că nu suntem nicidecum în afara pericolului", a spus Kluge.

„Ratele de infectare cu COVID-19 din întreaga regiune arată că transmisia comunitară pe scară largă continuă”, a adăugat el. Kluge a indicat vara anului 2020, când cazurile de COVID-19 au crescut treptat la grupele de vârstă mai tinere, contribuind la o „reapariție devastatoare” a virusului până în timpul iernii.

Citeşte mai multe despre:   OMS,   COVID-19