Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe OMV vinde stațiile de alimentare din Slovenia către MOL Group, pentru suma de 301 milioane de euro

OMV vinde stațiile de alimentare din Slovenia către MOL Group, pentru suma de 301 milioane de euro

Un articol de: George Lupu - 08 Iun 2021, 13:23
OMV vinde stațiile de alimentare din Slovenia către MOL Group, pentru suma de 301 milioane de euro Externe

Grupul austriac de petrol și gaze OMV vinde activitatea de benzinărie din Slovenia grupului maghiar MOL. Contractul cu MOL pentru vânzarea OMV Slovenia a fost deja semnat, a anunțat OMV marți. Prețul de achiziție convenit pentru întreaga activitate a benzinăriilor din Slovenia este de 301 milioane euro. Închiderea este așteptată în 2022, sub rezerva aprobărilor autorității de reglementare.

Vânzarea include 120 de stații de alimentare și afacerea clienților OMV din Slovenia, a anunțat OMV. Grupul maghiar a deținut deja o participație de 7,75% la filiala slovenă OMV, restul fiind deținut de OMV. MOL operează în prezent 53 de stații de benzină în Slovenia, a raportat agenția de știri STA.

Ca parte a acordului, Grupul MOL își va asuma obligații restante de leasing. Prețul de achiziție rezultă dintr-o valoare a întreprinderii de aproximativ 346 milioane EUR, potrivit OMV.

Tranzacția va reduce îndatorarea OMV înainte de impozite cu aproximativ 290 milioane EUR, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra echipamentului grupului, a anunțat OMV.

Citeşte mai multe despre:   OMV,   MOL