Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ONU deține doar 100.000 de dolari din cele 20 de milioane destinate combaterii Ebola

ONU deține doar 100.000 de dolari din cele 20 de milioane destinate combaterii Ebola

Un articol de: - 17 Oct 2014, 11:43
ONU deține doar 100.000 de dolari din cele 20 de milioane destinate combaterii Ebola Foto: dawn.com Externe

Fondul Naţiunilor Unite destinat luptei împotriva virusului Ebola nu dispune decât de 100.000 de dolari şi nu de 20 de milioane cât a anunţat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, informează  New York Times. Potrivit sursei citate, suma necesară pentru lupta împotriva Ebola se ridică la un miliard de dolari.

Suma de 20 de milioane anunţată de Ban Ki-moon reprezintă de fapt totalul promisiunilor de ajutor şi nu bani reali, până în acest moment, doar Columbia plătind partea sa, de 100.000 de dolari.

Chiar și în cazul în care dacă cei 20 de milioane de dolari vor fi plătiţi, mai lipsește mult până la completarea fondului de un miliard de dolari pe care ONU îl consideră necesar pentru a lupta eficient împotriva acestei epidemii.

În afară de acest fond specific, donatorii au contribuit deja, cu bani lichizi sau în natură, la diversele programe specifice ale ONU, suma totală ridicându-se la 376 de milioane de dolari.

4.493 de persoane au murit până acum din cauza febrei hemoragice dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citeşte mai multe despre:   Ban Ki-moon