Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ONU: Există o lipsă de viziune la nivelul UE cu privire la criza imigranților. Nu există politici pe termen lung

ONU: Există o lipsă de viziune la nivelul UE cu privire la criza imigranților. Nu există politici pe termen lung

Un articol de: - 16 Mai 2016, 22:26
Foto: wtop.com Externe

Organizația Națiunilor Unite critică modul în care Uniunea Europeană gestionează criza refugiaților. Prin vocea emisarului său pentru Drepturile Omnului, Francois Crepeau, ONU a denunțat "lipsa de viziune" a UE în gestionarea crizei imigraţiei, precizând că există îndoieli privind legalitatea acordului cu Turcia pentru limitarea afluxului de extracomunitari, informează AP.

 Acordul UE-Turcia "necesită instrumente legale mai puternice, în sensul responsabilizării. (...) Caracterul legal al documentului este incert", a afirmat Crepeau care a vizitat centrele din Atena pentru recepţia şi deţinerea imigranţilor.

"Cred că există o lipsă de viziune la nivelul Uniunii Europene - nu există politici privind imigraţia pe termen lung. Este necesară o strategie pe următorii 10-20 de ani. Uniunea Europeană trebuie să dispună de instrumente pentru gestionarea crizei", a adăugat Francois Crepeau

Emisarul ONU atras atenția asupra faptului că în centre se află și copii, subliniind că minorii nu ar trebui deținuți în astfel de locuri.

Citeşte mai multe despre:   onu,   UE
 
Loading...