Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ONU insistă asupra unui ”răspuns global” al comunității internaționale în fața crizei refugiaților

ONU insistă asupra unui ”răspuns global” al comunității internaționale în fața crizei refugiaților

Un articol de: - 08 Sep 2015, 17:29
Foto: stirileprotv.ro Externe
Peter Sutherland, reprezentant special pentru migrație și dezvoltare al secretarului general al ONU, a insistat marți la Geneva asupra necesității unui ”răspuns global” al comunității internaționale în fața crizei refugiaților, transmite AFP, citată de Agerpres.

Totodată, Sutherland s-a pronunțat în favoarea unui ”sistem unic”pentru a defini cu ”umanitate” cine poate fi considerat un refugiat și a criticat faptul că acest lucru se realizează în prezent la nivel național, cu criterii diferite de la o țară la alta.

"Trebuie să existe un răspuns european comun, care să fie un element al unui răspuns global", a declarat acesta.

Sutherland a cerut ca "statele să se angajeze să primească refugiați și să-și asume angajamente financiare", o conferință internațională putând fi o formulă pentru a obține acest lucru, dar nu singura.

El a mai indicat că fondul de ajutor pentru populația siriană al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), stabilit la 1,4 miliarde de dolari (1,25 miliarde de euro) pentru acest an, nu este acoperit de comunitatea internațională decât în proporție de 41%.

"PAM (Programul Alimentar Mondial) a fost nevoit să-și reducă ajutorul pentru 1,4 milioane de persoane, școlile susținute de UNICEF nu pot să primească mai mulți copii, Organizația Mondială a Sănătății este depășită de lipsa de finanțare", a adăugat Sutherland.

Peter Sutherland și-a exprimat regretul că unele țări refuză să primească refugiați, printre care "țări arabe vecine", și a spus că numai cinci țări europene asigură 72% din primirile de refugiați care au ajuns în Europa, având drept "consecință o presiune politică ce va fi tot mai dificilă" pentru aceste state.


 
Loading...