Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ONU: O mie de persoane au fost ucise în Ucraina de la intrarea în vigoare a armistiţiului, pe 5 septembrie

ONU: O mie de persoane au fost ucise în Ucraina de la intrarea în vigoare a armistiţiului, pe 5 septembrie

Un articol de: - 20 Noi 2014, 13:39
ONU: O mie de persoane au fost ucise în Ucraina de la intrarea în vigoare a armistiţiului, pe 5 septembrie Externe

O mie de persoane au fost ucise în Ucraina de la intrarea în vigoare a armistiţiului în estul ţării la 5 septembrie, a anunţat Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, informează AFP.

Din 5 septembrie până la 18 noiembrie, au fost ucise 957 de persoane, adică o medie de 13 persoane pe zi, se arată în cea de-a şaptea ediţie a raportului privind situaţia drepturilor omului în Ucraina.

Raportul arată, de asemenea, că și numărul persoanelor strămutate a înregistrat o "creştere puternică, de la 257.489 în 18 septembrie, la 466.829 pe 19 noiembrie".

Un armistiţiu fragil a fost instaurat în estul Ucrainei în urma semnării acordurilor de la Minsk, la 5 septembrie, între Kiev şi separatiştii proruşi, cu participarea Rusiei şi a OSCE.  Armistiţiul este însă din ce în ce mai puţin respectat, în condiţiile în care niciunul dintre punctele prevăzute în acordurile de la Minsk nu a fost pus în aplicare.

Potrivit ONU, peste 4.100 de persoane au murit în conflictul din estul Ucrainei de la începutul ostilităţilor, în aprilie.

Citeşte mai multe despre:   ONU