Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe ONU: Până în 2050, aproape cinci miliarde de oameni vor avea acces redus la apă 

ONU: Până în 2050, aproape cinci miliarde de oameni vor avea acces redus la apă 

Un articol de: - 19 Mar 2018, 15:40
Externe

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a avertizat că până în 2050 aproximativ cinci miliarde de persoane vor trăi în zone cu acces redus la apă în contextul creşterii populaţiei mondiale şi a încălzirii planetei  dacă nu se vor lua măsuri în vederea asigurării unor provizii suficiente de apă, menţinerii purităţii acesteia şi protejării populaţiilor de efectele secetei şi ale inundaţiilor.

''Dacă nu facem nimic, până în 2050 circa cinci miliarde de oameni vor trăi în zone cu acces redus la apă", a declarat Audrey Azoulay, director general al UNESCO, făcând apel la identificarea de "noi soluţii" pentru abordarea în mod eficient a "provocărilor emergente asociate securităţii apei”.

De asemenea, Gilbert Houngbo, preşedintele United Nations Water (UN-Water), a estimat că cererea de apă se va aprecia cu o treime până în 2050 şi a recomandat "lucrul cu natura mai degrabă decât împotriva ei" pentru utilizarea mai eficientă a resurselor de apă, informează Agerpres.

În acelaşi timp, raportul realizat de ONU scoate în evidenţă faptul că producţia agricolă ar putea fi majorată cu aproape 20% la nivel mondial dacă ar fi utilizate practici mai ecologice de management al resurselor de apă. 
 

Citeşte mai multe despre:   ONU,   oameni,   apa