Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban i-a cerut lui Donald Trump demararea acțiunii de producție a gazelor naturale din secțiunea românească a Mării Negre

Viktor Orban i-a cerut lui Donald Trump demararea acțiunii de producție a gazelor naturale din secțiunea românească a Mării Negre

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Mai 2019, 09:53
Foto: Hepta Externe

Ungaria continuă presiunile pentru ca americanii de la ExxonMobil să demareze investiţia în producția gazelor din Marea Neagră de pe partea românească. Premierul maghiar Viktor Orban a anunţat că, în cadrul întâlniri cu Donald Trump, i-a cerut ajutorul pentru pornirea acțiunii de producție a gazelor naturale în secțiunea românească a Mării Negre, o acțiune la care SUA a acceptat să participe și care are ca scop crearea unei alternative la gazele oferite de Rusia.

De altfel, miercuri, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjártó, a anunțat că dacă americanii de la ExxonMobil nu se hotărăsc să investească în producția gazelor din Marea Neagră până în luna septembrie, Budapesta va fi nevoită să încheie un nou contract pe termen lung cu Rusia pentru aprovizionarea cu gaze.

"Exxon Mobil poate schimba furnizarea de energie în Europa. Cu toate acestea, compania americană ar trebui să ia decizia finală privind investiţia. Dacă nu va face acest lucru până în septembrie, atunci voi fi nevoit să închei un alt acord pe termen lung cu Rusia”, declara Szijjártó.

O decizie finală a ExxonMobil și începerea producției nu înseamnă că Ungaria va deveni automat beneficiar al gazelor din Marea Neagră. Budapesta va trebui să concureze pe o piața regională pentru gazele extrase din zăcământul estimat la 42-84 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Tot, în cadrul întâlniri cu Trump, Orban s-a întâlnit cu achiziționarea unor rachete defensive cu rază medie de acțiune.
 

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   Donald Trump,   Ungaria