Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban, despre felul în care a schimbat politica: 'În Ungaria a fost construit statul democrat-creştin'

Viktor Orban, despre felul în care a schimbat politica: 'În Ungaria a fost construit statul democrat-creştin'

Un articol de: Sebastian Pricop - 21 Sep 2019, 21:43
Foto: Premierul Ungariei, Viktor Orban Externe

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat, sâmbătă a Roma, crearea unui model propriu de stat, mai exact transformarea politică şi socială a Ungariei într-un stat democrat-creştin.

''Succesul politic este evident - alianţa guvernamentală din Ungaria a câştigat trei alegeri parlamentare cu o majoritate de două treimi şi există de asemenea realizări economice'', a susţinut Viktor Orban, potivit Agerpres.

Acesta a arătat că modelul său are trei piloni de bază: familia, naţiunea şi libertatea creştină.

''Noi suntem în minoritate în elita politică europeană, dar în majoritate în rândul naţiunilor şi al oamenilor. Opoziţia faţă de noi este mare, bogată, puternică şi bine organizată şi de aceea trebuie să ducem o luptă nejustificat de grea pentru ceea ce este corect'', a subliniat liderul de la Budapesta.

Premierul maghiar s-a arătat dispus să ajute Italia şi privind gestionarea crizei migranţilor ilegali.

'Dacă Italia este angajată faţă de protejarea frontierelor sale, atunci noi o vom ajuta, inclusiv pentru returnarea imigranţilor ilegali aflaţi deja în această ţară'', a explicat Viktor Orban.

Văzut la începutul anilor '90 drept un reper al transformării post-comuniste a Ungariei, Viktor Orban conduce din 2010 cu o mână forte ţara, ajungând să fie acuzat în Vest de comportament autoritar şi de încălcare a democraţiei.

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   Ungaria
 
 
Loading...