Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Organizația Mondială a Sănătații avertizează: Refugiații sirieni ar putea aduce poliomielita în Europa

Organizația Mondială a Sănătații avertizează: Refugiații sirieni ar putea aduce poliomielita în Europa

Un articol de: B1 TV - 05 Sep 2015, 09:55
Foto: jordantimes.com Externe

Criza refugiaţilor pune în gardă şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Specialiştii avertizează că poliomielita, o boală ce fusese eradicată de 30 de ani în Europa ar putea să reapară pe bătrânul continent, informează B1 TV. Riscul ca refugiaţii să se infecteze este extrem de mare în condiţiile în care aceştia stau îngrămădiţi în condiţii precare şi nu au posibilitatea de a se igieniza.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a tras un semnal de alarmă încă de anul trecut, când în Siria au fost semnalate numeroase focare de poliomielită. Acum imigranţii care iau cu asalt Europa ar putea aduce pe bătrânul continent o boală ce fusese aproape eradicată de 30 de ani.

"Pentru noi ca Organizație Mondială a Sănătății este o urgență gravă. Eram pe cale de a controla, de a elimina și a eradica poliomielita în lume", a declarat Victor Olschawski, președinte OMS România.

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu avertizează că pericolul este extrem de mare deoarece mulţi părinţi refuză să îşi vaccineze copiii. Bănicioiu a cerut o examninare medicală atentă a imigranţilor.

Pericolul nu vine numai din Siria. Două cazuri de poliomielită au fost înregistrate în Ucraina, foarte aproape de granița cu România, la doi copii, unul de 4, altul de nici un an. Specialiştii atrag atenţia că boala ar putea ajunge şi în ţara noastră.

”Este posibil să apară noi cazuri și eventual chiar și o epidemie. Debutează ca o boala minoră, entrocolita și apoi apare forma majoră, care este forma paralitica a bolii”, a declarat medicul  Simina Florescu.

În România, ultimul caz de poliomielită a fost înregistrat în 1996, asta în condiţiile în care 95% din populație era vaccinată. Între timp, procentul a scăzut la 85%.

Citeşte mai multe despre:   oms,   refugiati,   Europa
 
Loading...