Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Dezvăluire bombă! Originea coronavirusului NU este în China. SARS-COV2 era prezent şi în alte zone ale lumii, înainte de debutul epidemiei susţine un specialist la Oxford

Dezvăluire bombă! Originea coronavirusului NU este în China. SARS-COV2 era prezent şi în alte zone ale lumii, înainte de debutul epidemiei susţine un specialist la Oxford

Un articol de: George Lupu - 07 Iul 2020, 13:25
Dezvăluire bombă! Originea coronavirusului NU este în China. SARS-COV2 era prezent şi în alte zone ale lumii, înainte de debutul epidemiei susţine un specialist la Oxford Foto: Pixabay Externe

Uitaţi de Wuhan! Noul coronavirus a existat şi în alte zone ale lumii, izbucnind în momentul şi în locul în care au apărut condiţii favorabile, susţine un specialist de la Universitatea Oxford într-un interviu publicat de The Telegraph.

'Cred că virusul era deja aici - aici însemnând peste tot. S-ar putea să fie un virus latent, care a fost activat de condiţiile de mediu'', a declarat profesor doctor Tom Jefferson de la Centrul de Medicină Bazată pe Dovezi (CEBM) din cadrul Universităţii Oxford şi cadru didactic la Universitatea Newcastle.


''La începutul lunii februarie, a existat un caz în Insulele Falkland. De unde a venit acesta?'', întreabă Jefferson. ''A existat un vas de croazieră care a plecat din Georgia de Sud spre Buenos Aires, iar pasagerilor li s-au făcut analize, apoi, în ziua a opta, când au început să navigheze spre Marea Weddell, au avut primul caz. A fost în mâncarea care a fost dezgheţată şi a fost activat?'', mai întreabă profesorul.

''Astfel de lucruri ciudate s-au petrecut cu gripa spaniolă. În 1918, aproximativ 30% din populaţia din Samoa de Vest au murit din cauza gripei spaniole şi nu au avut niciun contact cu lumea exterioară'', a adăugat Jefferson.


''Aceşti agenţi nu vin sau nu se duc nicăieri. Ei sunt întotdeauna aici şi ceva îi declanşează''


''Explicaţia pentru aceasta nu ar putea fi decât că aceşti agenţi nu vin sau nu se duc nicăieri. Ei sunt întotdeauna aici şi ceva îi declanşează, poate densitatea populaţiei sau condiţiile de mediu şi asta este ceea ce ar trebui să aflăm'', a declarat specialistul britanic. Tom Jefferson susţine că există dovezi tot mai multe conform cărora virusul se afla şi în alte locuri înainte de declanşarea epidemiei în Asia.

Amintim că în luna iunie, specialişti în virusologie din Spania au anunţat descoperirea unor urme ale noului coronavirus în eşantioane de ape reziduale din Barcelona colectate în martie 2019, cu nouă luni înainte de declanşarea COVID-19 în China!

Institutul Superior de Sănătate (ISS) din Italia a anunţat luna trecută că au fost detectate urme de coronavirus în ape reziduale din Milano şi Torino, la 18 decembrie, cu două luni înainte de primul bolnav înregistrat oficial în această ţară.

Urme similare au fost găsite şi în apele uzate din Bolonia (centru-nord) la 29 ianuarie 2020, în vreme ce primul caz oficial de coronavirus contractat în Italia a fost semnalat la 20 februarie, în micul oraş Codogno, nu departe de Milano.

 

 

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   coronavirus