Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Osama bin Laden salută într-un mesaj postum revoluțiile arabe

Osama bin Laden salută într-un mesaj postum revoluțiile arabe

Site-urile islamiste au interceptat o înregistrare postum, în care Osama bin Laden salută revoluțiile din Tunisia și Egipt și prezice că acestea se vor extinde, informează Guardian.

"Cred că vântul schimbării va sufla în toată lumea musulmană, cu voința lui Allah", a declarat liderul Al-Qaida.

Mesajul în care apare doar o poză a lui Osama bin Laden și pe fundalul căreia se aude vocea acestuia, durează 12 minute și 37 de secunde, timp în care liderul le vorbește musulmanilor despre revoluțiile arabe din ultimii ani.

"Lăsați ca adevărul să iasă la iveală. Ține-ți minte că cei care luptă cu sabia sunt credincioși adevărați, cei care luptă prin vorbe sunt credincioși adevărați și cei care luptă cu inima sunt credincioți adevărați", a adăugat bin Laden, citat de sursa precizată.

De asemenea, bin Laden a avertizat musulmanii asupra negocierilor și compromisurilor, spunând că "mențineți-vă inițiativa și îndoiți-vă de negocieri, deoarece nu există o cale de mijloc între poporul adevărului și poporul minciunii".

Liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, a fost ucis de un comando american, autorizat de președintele american, Barack Obama, pe 2 mai.

Al-Qaida are un nou lider

Saif al-Adel, unul dintre cei mai vechi membri ai grupării extremiste, a fost numit șef interimar la conducerea grupării, după moartea lui Osama bin Laden.

Potrivit presei din Pakistan, acesta nu va rămâne liderul al-Qaida, ci doar ocupă această poziţie până când Muhammad Mustafa Yamni, care locuieşte în prezent într-o ţară africană, se va întoarce în Pakistan sau Afganistan, unde se ascunde nucleul grupării teroriste.

Chiar şi aşa, fostul adjunct al lui bin Laden, Ayman al-Zawahiri, va fi răspunzător de contactele internaţionale şi de centrele de comandă pentru militanţi.

Saif al-Adel are aproximativ 50 de ani şi este fost membru al forţelor speciale egiptene şi al jihadului islamic.

Cunoscut şi sub numele de Muhamad Ibrahim Makkawi, el este inculpat pentru presupusa participare la atentatele împotriva ambasadelor americane la Nairobi şi Dar es Salaam în 1998, iar pentru arestarea sa este oferită o recompensă de cinci milioane de dolari.

Citeşte mai multe despre:   Osama bin Laden,   musulmani,   mesaj