Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe O nouă alertă în SUA: Pachet suspect, trimis pe adresa restaurantului lui Robert de Niro din New York

O nouă alertă în SUA: Pachet suspect, trimis pe adresa restaurantului lui Robert de Niro din New York

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 14:36
O nouă alertă în SUA: Pachet suspect, trimis pe adresa restaurantului lui Robert de Niro din New York Externe

Un pachet suspect a fost trimis pe adresa restaurantului actorului Robert de Niro, din  New York, informează businessinsider.com. Este vorba despre un colet similar celor care au fost expediate în ultimele zile către fostul președinte american Barack Obama, fostul secretar de stat Hillary Clinton, miliardarul George Soros și redacția CNN. 

Prezent, în luna iunie în Canada, starul american le-a cerut scuze locuitorilor acestei țări pentru ceea ce el a calificat drept ”comportamentul idiot” al lui Donald Trump de la summitul G7. 

"Vreau doar să îmi cer scuze pentru comportamentul idiot al preşedintelui meu. Este o ruşine. Îi cer scuze lui Justin Trudeau şi celorlalţi de la G7. Este dezgustător", a spus atunci Robert de Niro

Mai multe dispozitive explozive improvizate au fost găsite, în ultimele zile, în colete trimise pe adresa soţilor Bill şi Hillary Clinton, la reşedinţa familiei Obama şi la postul de televiziune CNN din New York. Sediul unui ziar din San Diego dar şi birourile mai multor personalităţi din Partidul Democrat au fost vizate de ameninţări similare. Potrivit presei americane, dispozitivele sunt rudimentare, dar funcţionale şi par să fi fost expediate de aceeaşi persoană.  

Alerta s-a declanşat exact în timp ce jurnaliştii Jim Sciutto şi Poppy Harlowe de la birourile CNN din New York anunţau că autorităţile au interceptat pachete suspecte trimise pe adresele soţilor Clinton şi Obama. Jurnaliştii postului de televiziune au fost evacuaţi din clădire în urma acestui incident. Câteva zeci de minute mai târziu, o echipă de genişti a îndepărtat pachetul suspect trimis pe adresa Time Warner Center, acolo unde se află sediul CNN din New York.

Seria de incidente a început însă luni, când un pachet care conţinea un dispozitiv exploziv a ajuns în cutia poştală de la casa multimiliardarului George Soros, care locuieşte într-o suburbie a oraşului New York. Au urmat apoi soţii Bill şi Hillary Clinton. Marţi seara, Secret Service a interceptat un pachet care conţinea un asemenea dispozitiv şi care fusese expediat pe adresa familiei Clinton. Iar în cursul dimineţii de miercuri, Secret Service a anunţat interceptarea unui colet suspect la reşedinţa din Washington DC a lui Barack Obama, care conţinea un dispozitiv similar. Pachetele suspecte au fost interceptate înainte de a ajunge la destinații. Secret Service a anunţat ulterior că nicio persoană vizată nu s-a aflat, în niciun moment, în vreun pericol. Dar seria incidentelor nu s-a oprit aici. 

Pachete cu un conţinut identic au fost expediate pe adresa biroului senatoarei democrate de California, Kamala Harris, fostului procuror general, Eric Holder, şi a sediului unui ziar din San Diego. Ulterior, poliţia din Florida a anunţat că a deschis o anchetă după ce a descoperit un colet suspect în apropierea biroului lui Debbie Wasserman Schultz, fosta preşedintă a Comitetului Naţional Democrat.

Atacurile au fost catalogate de autorităţi drept acte de terorism.
 

Citeşte mai multe despre:   Robert de Niro,   New York