Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Primele evaluări după tragedia care a zguduit Franţa: Care sunt pagubele incendiului de la Catedrala Notre Dame (VIDEO)

Primele evaluări după tragedia care a zguduit Franţa: Care sunt pagubele incendiului de la Catedrala Notre Dame (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 16 Apr 2019, 08:18
Foto: Hepta Externe

După aproape douăsprezece ore de la dezlănţuirea flăcărilor la "Notre Dame", au apărut primele imagini din interiorul catedralei şi o primă evaluare a pagubelor. În mare parte, veştile sunt bune, dacă putem spune asta. Structura catedralei a fost salvată, mai ales Turnul de Nord. Însă, mare parte din boltă a fost distrusă de căderea turlei înalte de 93 de metri, iar fumul şi apa au distrus mai multe picturi. Însă artefacte nepreţuite cum ar fi coroana de spini a lui Isus, altarul şi crucea de deasupra naosului au fost salvate. 

Imaginile din interiorul catedralei Notre Dame, date publicităţii de presa franceză, arată că interiorul nu a fost, în mare parte, afectat, asta graţie structurii de piatră a catedralei. Nici Coroana de spini a Mântuitorului, unul dintre obiectele extrem de importante pentru catolici, nu a fost distrusă, după cum a anunțat rectorul catedralei.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat că din pcate la nivelul boltei s-a creat o gaură uriaşă chiar deasupra naosului, însă, din fericire, altarul și crucea cea mare sunt întregi. 

"Pompierii au dat dovadă de un curaj extraordinar, este un incendiu teribil! Ceea ce s-a întâmplat ne afectează pe noi toţi, nu poate rămâne nimeni indiferent. Când intri in catedrală, eşti invăluit de o forţă divină, aceeaşi care a ajutat în bătălia extraordinară cu flăcările a pompierilor", a afirmat primarul Parisului.

Arhitectul-șef pentru monumente istorice din Franţa a anunţat că urmează să se facă un inventar al picturilor din jurul naosului. Multe dintre acestea, au fost înnegrite de fum ori afectate de apă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Franta,   Paris
 
 
 
Loading...