Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pakistan: Dublu atentat soldat cu 70 de morţi. Talibanii îl răzbună pe bin Laden

Pakistan: Dublu atentat soldat cu 70 de morţi. Talibanii îl răzbună pe bin Laden

Un atac cu două bombe a provocat vineri, moartea a 73 de persoane în nord-vestul Pakistanului, la o academie paramilitară, vinovaţii fiind talibanii susţinători ai grupării al-Qaida, care au pus în practică prima lor acţiune pentru răzbunarea lui Osama bin Laden, relatează BBC.

Atacul talibanilor vine la 11 zile după ce liderul atentantelor din 11 septembrie 2001 a fost ucis de trupele americane, în locuinţa sa din nordul Pakistanului. Susţinătorii al-Qaida au jurat că se vor răzbuna, şi au intensificat atentateşe asupra Guvernului pakistanez, pe care îl consideră complice în acţiunile Statelor Unite.

Potrivit autorităţilor, ambele explozii au avut loc atunci când cadeţii se urcau în autobuzul care urma să îi ducă acasă, pentru o permisie de 10 zile.

„Stăteam în autobuz şi îmi aşteptam colegii. Eram în haine civile şi eram bucuroşi că mergem la familiile noastre. Am auzit pe cineva strigând  Allah Akbar „Alah este mare” şi apoi am auzit o explozie puternică. Am fost lovit de ceva în umăr. Între timp am auzit o altă explozie şi atunci am sărit din autobuz. Am simţit că sunt rănit şi că sângerez”, a spus Ahmad Ali, un poliţist paramilitar rănit.

Cel puţin 65 dintre victime sunt din rândul cadeţilor, dar au fost şi civili răniţi, conform oficialilor.

Răniţii au fost duşi la un spital local, iar forţele de securitate au sigilat zona.

Acesta este atentantul cu cel mai mare număr de morţi din Pakistan, din acest an.

Citeşte mai multe despre:   Pakistan,   atac,   bombe,   atentat