Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pakistan: Principalul suspect al atentatelor din Bali a fost arestat

Pakistan: Principalul suspect al atentatelor din Bali a fost arestat

Principalul suspect al atentatelor din Bali din 2002, Umar Patek, a fost arestat în Pakistan, informează The Australian.

Patek, care a fost arestat în urmă cu câteva zile, a fost urmărit timp de 9 ani din cauza atentatelor cu bombă care s-au soldat cu moartea a 202 de persoane, din care 88 au fost australieni şi 38 indonezieni.

Potrivit sursei precizate, indonezianul a fost capturat împreună cu membrii unui grup militant pakistanez şi a fost rănit în timpul operaţiunii în care a fost arestat.

Oficialii au afirmat că arestarea lui Umar Patek este "semnificativă", deoarece "arestarea este un pas important împotriva terorsimului. Arestarea lui va aduce o oarecare satisfacţie celor 100 de familii australiene îndoliate care şi-au pierdut persoanele iubite în atentatele din 2002".

Cu toate că guvernul indonezian a avut un succes real faţă de grupările militante în ultimii ani, mai multe personaje cheie ale mişcării Jemaah Islamiah fiind acuzate pentru atentatele din Bali, încercările indoneziene continuă să fie privite cu îndoială de către guvernul american.

Citeşte mai multe despre:   Pakistan,   arest,   atentate