Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Criza Covid-19 se resimte deja la Casa Regală Britanică. Palatul Buckingham face concedieri

Criza Covid-19 se resimte deja la Casa Regală Britanică. Palatul Buckingham face concedieri

Un articol de: Andreea Bodolea - 22 Mai 2020, 18:22
Criza Covid-19 se resimte deja la Casa Regală Britanică. Palatul Buckingham face concedieri Foto: Hepta.ro Externe

Criza financiară generată de pandemia de Covid-19 ajunge și la Casa Regală Britanică. 380 de angajați de la palatul Buckingham își vor pierde locurile de muncă anul acesta, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Royal Collection Trust. Acesta a mai adăugat că toți angajații afectați vor primi noi locuri de muncă începând cu anul următor, potrivit ibtimes.com

 

 

Palatul Buckingham renunță la 380 de locuri de muncă din cauza efectelor pandemiei de COVID-19

 

 

Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de Covid-19. Potrivit specialiștilor financiară, Marea Britanie va suferi cea mai puternică recesiune din ultimii 300 de ani, dacă măsurile de restricție nu vor fi ridicate până la începutul verii. Autoritățile au declarat că economia ar putea scădea cu 35% în primăvara acestui an, iar țara s-ar puta confrunta cu două milioane de oameni aflați în șomaj – cel mai mare nivel înregistrat din 1990 până în prezent.

În acest context sumbru, celebrul palat Buckingham renunță la o parte dintre angajați, pentru a reduce costurile. 300 de oameni vor fi disponibilizați cu promisiunea că anul viitor vor primi o nouă slujbă, spune o purtătoare de cuvânt a Royal Collection Trust, care gestionează castelele și operele de artă deținute de casa regală britanică.

Reşedinţa oficială din Londra a Reginei Elisabeta a II-a îşi deschide porţile în mod normal pentru vizitatori timp de trei luni în fiecare vară, în timp ce regina locuieşte la reşedinţa sa de vară Balmoral din Scoţia.

Sute de persoane sunt angajate în acest scop, de exemplu să verifice bilete, să facă tururi ghidate şi să vândă suveniruri.

 

 

Palatul Buckingham va rămâne închis pentru vizitatori în acest an

 

 

Pensionari și  studenți deopotrivă sunt angajați în sezonul estival la palat pentru a verifica biletele, pentru a face tururile ghidate sau pentru a vinde suveniruri, fiind plătiți cu 2000 de lire sterline( 2435 de dolari) pe lună, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt.

În anul 2018, palatul s-a bucurat de atenția a 570.000 de vizitatori, însă anul acesta deschiderea a fost anulată din pricina pandemiei de coronavirus.

 

 

Bilanțul cazurilor de Covid-19 din Marea Britanie

 

 

În acest moment în Marea Britanie sunt 5,232,384 cazuri confirmate cu coronavirus și 335,631 de decese. Numărul morților infectați cu covid-19 a crescut cu 338 de cazuri vineri. 

 

 

Prințul Charles, una dintre victimele coronavirusului

 

 

Prințul Charles a fost și el infectat cu noul coronavirus. Acesta a prezentat simptome ușoare ale bolii și avea o stare de sănătate bună în momentul în care a fost testat pozitiv pe data de 25 martie 2020. Nici până în momentul de față nu s-a putut stabili de unde a contactat acesta virusul, având în vedere numărul mare de întâlniri pe care le-a avut în calitatea sa de persoană publică.

După perioada de autoizolare, prințul, în vârstă de 71 de ani, s-a declarat mulțumit că a avut doar afecțiuni ușoare.

„Acum mă aflu de cealaltă parte a baricadei reprezentate de această boală, dar tot într-o stare de distanţare socială şi izolare general. Aşa cum am învăţat cu toţii, aceasta este o experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă, când prezenţa familiei şi a prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii noastre sunt dintr-o dată eliminate", a declarat Prințul Charles, într-un mesaj video.

 

 

Prințul Charles și Camilla au împlinit 15 ani de căsătorie

 

 

Ducesa de Cornwall a fost și ea la rândul ei testată, dar în cazul ei testul a ieșit negativ. Totuși ea a hotărât să se autoizoleze conform recomandărilor prmite.

De curând cei doi au sărbătorit 15 ani de căsătorie într-un cadru ceva mai restrâns. Momentul a fost marcat printr-un portret nou de familie, iar fotografia a fost realizată la reședința de la Birkhall din Scoția, în care cei doi apar alături de câinii Camillei, Bluebell și Beth.

Prinţul şi ducesa - anterior Camilla Parker Bowles - s-au căsătorit la Guildhall Windsor la data de 9 aprilie 2005, după o relaţie de peste 30 de ani. Ceremonia civilă a fost urmată de o ceremonie religioasă, la Capela St George de la Castelul Windsor.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie