Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pământul, amenințat de o cometă: SUA și Rusia fac provizii pentru dezastrul care va lovi omenirea după 1 octombrie

Pământul, amenințat de o cometă: SUA și Rusia fac provizii pentru dezastrul care va lovi omenirea după 1 octombrie

Marile puteri ale lumii se pregătesc pentru un dezastru la nivel planetar. Potrivit unui site de specialitate, în ultimele zile, autorităţile din mai multe ţări au luat măsuri ciudate. Totul, din cauza unei comete despre care se presupune că ar urma să lovească Pământul.

Portalul ultimatesurvival.net scrie că Statele Unite şi Rusia fac pregătiri intense pentru un potenţial dezastru de amploare, care ar urma să aibă loc după 1 octombrie.

Pentru a-şi susţine afirmaţiile, portalul scrie că Agenţia naţională pentru situaţii de urgenţă din SUA a comandat conserve şi mâncare care poate fi păstrată mai mult timp, în valoare de 14,2 milioane de dolari, care trebuie livrată înainte de 1 octombrie 2013.

În plus, FEMA a comandat şi cantităţi uriaşe de apă plată. Totodată, în fiecare zi între 25 septembrie şi 2 octombrie, au loc verificări ale sistemelor de comunicaţii.

Sursa notează că totul ar putea avea legătură cu efectele cometei ISON asupra Pământului. La ora actuală, cometa zboară la o distanţă de aproximativ 621 milioane de km de Soare, aproape de orbita lui Jupiter. Astronomii NASA apreciază că din luna noiembrie ea va apărea la orizontul Terrei şi va putea fi văzută cu ochiul liber. Cometa este înconjurată de un halou de gaz, format în urma evaporării gheţii de pe suprafaţa sa, şi are o luminozitate mare. Prima examinare detaliată a ISON este programată pentru 1 octombrie, când cometa se va afla la o distanţă de zece milioane de kilometri de Marte.

O altă decizie ciudată este că, în intervalul 28 septembrie-5 noiembrie, nu este permisă nicio plecare pe plan militar, iar unităţile Gărzii Naţionale trebuie să încheie până pe 30 septembrie un training intitulat „Controlul revoltelor".

De asemenea, ultimatesurvival.net scrie că SUA şi Rusia au semnat un acord prin care se angajau să facă schimb de experţi, în cazul unor dezastre de amploare.

Citeşte mai multe despre:   Statele Unite,   Rusia