Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pamela Anderson se alătură fundației Brigitte Bardot în ce privește ”genocidul împotriva animalelor” ce va urma în România

Pamela Anderson se alătură fundației Brigitte Bardot în ce privește ”genocidul împotriva animalelor” ce va urma în România

Actrița americană Pamela Anderson se alătură demersului denunțat de fundația Brigitte Bardot și cer președintelui Consiliului European în România o intervenție pe tema ”genocidului împotriva animalelor, fără precedent, care se anunță în România, un stat membru UE”.

"Prin vocile noastre, care reprezintă milioane de alte voci, ne facem purtătoarele de cuvânt ale opiniei publice internaţionale scandalizate de genocidul împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru al Uniunii Europene (UE)", se arată într-o scrisoare postată pe site-ul Fundația Brigitte Bardot.

Bardot şi Anderson îi cer, în continuare, preşedintelui Consiliului European "să intervină pe lângă preşedintele Taian Băsescu pentru ca acesta să accepte crearea unor programe vaste de sterilizare a câinilor vagabonzi, care s-au dovedit eficiente în numeroase alte ţări, şi să renunţe la uciderea a mii de cîini nevinovaţi", citează Mediafax.

Fundația citează și o ”declarație scrisă, adoptată de către Parlamentul European pe 13 octombrie 2011” prin care se cere statelor membre să creeze ”strategii globale de gestionare a populației canine, care cuprinde măsuri ca legi privind controlul populaţiei canine şi împotriva aplicării unor tratamente crude animalelor, promovarea de acţiuni veterinare ca vaccinarea împotriva turbării şi sterilizarea ca mijloc necesar de stăpânire a numărului câinilor nedoriţi".

"Domnul Băsescu nu vrea să audă nimic, el lasă câinii să se reproducă pentru ca apoi să pună miliţiile sale ale morţii să intervină. Este o ruşine pe care Europa nu trebuie să o accepte", se subliniază în scrisoare.

Oficialii fundației anunțau, anterior, că studiază căile posibile de recurs pentru a împiedica ”uciderea” câinilor maidanezi din România, imediat după ce legea a fost aprobată în Legislativul românesc.

Citeşte mai multe despre:   Parlamentul European,   interventie,   Traian Basescu