Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pandemia de coronavirus scapă de sub control în Belgia: Spitalele rămân fără paturi libere la ATI

Pandemia de coronavirus scapă de sub control în Belgia: Spitalele rămân fără paturi libere la ATI

Un articol de: George Lupu - 26 Oct 2020, 16:03
Pandemia de coronavirus scapă de sub control în Belgia: Spitalele rămân fără paturi libere la ATI foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic / Externe

Pandemia de coronavirus scapă de sub control în Belgia, unde spitalele ar putea să rămână fără paturi libere pentru a trata cazurile grave ale bolii provocată de COVID-19. Acest scenariu sumbru ar urma săs e producă în două săptămâni dacă numărul persoanelor din spitale va continua să crească în ritmul actual, a declarat luni un oficial, potrivit Reuters.

 

Pandemia de coronavirus scapă de sub control în Belgia

 

Belgia se numără printre cele mai afectate state de pandemia de coronavirus. Ea are a doua cea mai ridicată rată de infectare pe cap de locuitor din Europa, după Republica Cehă.

Numărul de noi cazuri s-a dublat la fiecare 13 zile şi a atins un vârf de peste 18.000 la 20 octombrie, o creştere de aproape zece ori faţă de vârful din timpul valului din primăvară al pandemiei.

Numărul de pacienţi de la unităţile de terapie intensivă se dublează la fiecare opt zile - până la 757 duminică -, numărul total al persoanelor internate în spital fiind de 4.827.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Yves Van Laethem, a declarat într-o conferinţă de presă că, în Belgia, capacitatea de 2.000 de paturi la terapie intensivă ar putea fi ocupată în două săptămâni dacă actualul ritm de înmulţire a cazurilor continuă.

"În următoarele patru zile, până la sfârşitul săptămânii, ar urma să trecem de pragul de 1.000 de pacienţi la terapie intensivă", a spus Van Laethem.

"Dacă această curbă nu se va schimba prin comportamentul nostru, ar urma să ajungem la 2.000 de pacienţi la terapie intensivă în două săptămâni, capacitatea noastră maximă", a adăugat el.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

Regiunea Bruxelles, una dintre cele mai afectate din Europa, a dispus sâmbătă ca toate centrele sportive şi instituţiile culturale să se închidă, iar intervalul de interdicţie de circulaţie este mai mare începând de luni.

Tot luni, 590 de persoane erau internate în spital, la fel ca în perioada de vârf a primului val, în martie-aprilie.

Belgia a avut săptămâna trecută o medie zilnică de 1.288 de noi infectări cu COVID-19 la 100.000 de locuitori. Cu un total de 10.810 morţi, are una dintre cele mai ridicate rate de deces pe cap de locuitor din lume.

 

Belgia revine la carantina generală

 

În contextul creșterii accelerate a focarelor, Belgia revine așadar la o carantină strictă, măsură care a mai fost impusă în primăvară și care a permis o reducere a contaminării, transmite Reuters.

”Cred că vom avea probabil o nouă carantină, la sfârşitul săptămânii viitoare, dacă nu se inversează tendinţa până atunci”, a declarat miercuri pentru postul LN24 TV un oficial guvernamental.

Bilanţul pandemiei de coronavirus a început să crească din nou în Belgia, la fel ca în majoritatea statelor europene, după redeschiderea şcolilor şi relaxarea măsurilor restrictive.

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   COVID-19