Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Pandemie coronavirus. Aproape 10 milioane de cazuri la nivel global: când ar putea fi depășit pragul

Pandemie coronavirus. Aproape 10 milioane de cazuri la nivel global: când ar putea fi depășit pragul

Un articol de: Catinca Giosanu - 26 Iun 2020, 19:27
Pandemie coronavirus. Aproape 10 milioane de cazuri la nivel global: când ar putea fi depășit pragul Externe

Cazurile de coronavirus la nivel global au atins pragul de 10 milioane. Cea mai afectată țară din lume rămâne Statele Unite ale Americii, cu aproape 2,510,836 de cazuri total de infectare cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

 

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

A fost atins pragul de zece milioane de cazuri de infectare cu coronavirus la nivel global

 

 

Cazurile globale de COVID-19 a depășit pragul de nouă milioane șapte sute pe întreaga planetă, în timpul ce numărul deceselor a urcat la 493.094 . 

Pe lângă cele zece milioane de cazuri de contaminare, statisticile arată și 493.094 de decese la nivel mondial. Primele trei locuri sunt ocupate de Statele Unite, Brazilia și Rusia cu 2,510,836, 1,233,147, respectiv 620,794 de cazuri de infectare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 64,898 de noi cazuri la nivel mondial, majoritatea dintre acestea fiind în India (7,234), SUA (6,248) și Mexic (6,104). În plus, autoritățile sanitare responsabile au raportat 2,105 de decese provocate de Covid-19.

Continentul american concentrează 4 de milioane de cazuri, urmat de Europa (peste 2,38 de milioane), Orientul Mijlociu şi Asia de Sud-Est, care a depăşit jumătate de milion de contagieri cu Covid-19. Statele Unite, Brazilia, Rusia şi India se menţin, în această ordine, ca ţările cu cele mai multe cazuri. 

Cifrele din reţelele sanitare arată că peste 5,29 de milioane de persoane s-au recuperat după această boală, peste jumătate din total, în timp ce 2 la sută din cazurile active (57,494) se află în stare gravă sau critică.

 

 

Pandemie coronavirus. Când ar putea fi depășit pragul de 10 milioane de îmbolnăviri

 

 

Coronavirusul continuă să se extindă atât în Uniunea Europeană, cât și pe continentul american. Peste 64,898 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în 24 de ore, ridicând numărul total al contaminărilor pe teritoriul american la circa 9,76 milioane, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Dacă Statele Unite a înregistrat miercuri, 24 iunie, un record de noi îmbolnăviri, în America de Sud numărul cazurilor s-a triplat doar în ultima lună, conform Organizaţia Pan Americană pentru Sănătate (PAHO). Datele oficiale arată că în ultimele 24 de ore, în SUA, au fost înregistrate 6,248 de infectari cu coronavirus Covid-19. 

Miercuri a fost depăşit recordul anterior, care data de pe 25 aprilie, când au fost raportate 34.203 de noi cazuri. Numărul deceselor înregistrate în ultima zi s-a ridicat la 117, în timp ce totalul se apropie de 126,897.

Aproape jumătate din cele 50 de state americane au cunoscut o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, iar unele dintre acestea, ca Texas şi Florida, afişează recorduri cotidiene în numărul de cazuri înregistrate.

America de Sud continuă, la rândul său, să înregistreze cifre în creștere de noi îmbolnăviri și decese, fiind principalul focar al lumii.

„Luna trecută am anunţat că regiunea noastră a devenit noul epicentru al pandemiei”, a afirmat dr. Carissa Etienne în timpul unui briefing de presă, conform Radio Europa Liberă.

„De atunci, cazurile de COVID-19 din America Latină s-au triplat acum de la aproape 690.000, câte erau în 23 mai, la peste 2 milioane astăzi”, a continuat oficialul.

„Brazilia a depăşit 1 milion de cazuri COVID-19, alăturându-se Statelor Unite ca fiind singura ţară din lume care a depăşit acest prag”, a precizat Etienne.

Pornită la finalul lui 2019 din China, pandemia de coronavirus a produs numeroase victime când s-a extins în Europa începând cu finalul lui februarie, pentru ca în prezent să aibă epicentrul în America de Sud.

În România, vineri au fost raportate 411 de noi infectări ce duc totalul la nivel național la 25,697. Până la ultimul bilanț oficial, 1.579 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   focar de coronavirus