Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Autorul MASACRULUI din Noua Zeelandă pare că avea scris pe armă și numele lui ȘTEFAN CEL MARE. De asemenea, pe încărcător este scris și numele domnitorului Șerban Cantacuzino (FOTO)

Autorul MASACRULUI din Noua Zeelandă pare că avea scris pe armă și numele lui ȘTEFAN CEL MARE. De asemenea, pe încărcător este scris și numele domnitorului Șerban Cantacuzino (FOTO)

galerie foto Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2019, 12:04
Externe

Noi detalii cutremurătoare ies la iveală în urma măcelului din Noua Zeelandă, acolo unde un atac armat de proporții a provocat decesul a peste 40 de persoane! 

Ei, bine, pe arma ucigașului, care a postat pe Internet imaginile masacrului, pare că este scris numele unuia dintre cei mai importanți domnitori din istoria medievală a Principatelor Române: Ștefan Cel Mare. Reamintim că Ștefan Cel Mare și Sfânt a fost voievodul Moldovei, între anii 1457 și 1504, fiind canonizat de Biserica Ortodoxă Română post-mortem pentru lupta sa pentru apărarea valorilor creștine, în fața invaziilor musulmane. 

Totodată, pe unul dintre încărcătoarele crimei fără milă apare și numele lui Șerban Cantacuzino. Acesta a fost domnul Țării Românești între 1678 și 1688, cunoscut și el pentru promovarea valorilor creștin-ortodoxe. Ba mai mult, pe alt încărcător apare scris ”Viena 1683”, referință la asediul otoman din acel an, la care Cantacuzino a participat de partea turcilor. Cronicarii vremii spun că tunurile sale trăgeau cu ghiulele umplute cu paie, ca să nu facă rău creștinilor asediați, potrivit Wikipedia, citată de HotNews.

Pe încărcătoare mai apar şi numele altor personaje istorice, precum Edward Codrington şi Dmitri Seniavin (amirali care i-au învins pe turci în 1827 în bătălia de la Navarino), Marc Antonio Bragadin (comandant veneţian care a apărat fără succes Ciprul de otomani şi a murit torturat de aceştia), Ernst Rüdiger von Starhemberg, generalul care a apărat Viena în 1683 sau Ştefan Lazăr (cneazul sârb învins de turci la Kosovopolie), potrivit deschide.md.

Citeşte mai multe despre:   stefan cel mare,   noua zeelanda
 
 
 
Loading...