Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Benedict a dat în judecată o revistă germană: Vaticanul, revoltat de o satiră „cu scurgeri” rușinoase (FOTO)

Papa Benedict a dat în judecată o revistă germană: Vaticanul, revoltat de o satiră „cu scurgeri” rușinoase (FOTO)

Revista germană „Titanic” a fost dată în judecată de Papa Benedict al XVI-lea în urma publicării unor imagini în care acesta este satirizat, pe marginea scandalului „Vatileaks”.

Astfel, pe coperțile ediției din luna iulie, revista germană afișează două imagini cu Papa Benedict în ipostaze stânjenitoare. În prima fotografie, clericul are o pată mare galbenă sub talie, iar în cea de-a doua are în zona posterioară o pată de culoare maro, sugerând că acesta are probleme de incontinență.

„Scurgerile de informaţii au fost găsite!”, este titlul ales de germani, făcându-se referire la scandalul recent de la Vatican, care a izbucnit după ce presa a publicat nişte informaţii despre corespondenţa către Papă şi apropiaţii lui, scrie rt.com.În urma plângerii formulate marți de către clericii de la Vatican, revista a fost scoasă din circulație.

De cealaltă parte, redactorul-şef al revistei, Leo Fischer, spune că Papa a înțeles greșit mesajul expus în revistă.

„Imaginile arată un Papă care a vărsat din greșeală o băutură. Toată lumea ştie că Papa e un mare amator de Fanta”, a declarat Fischer.

Majordomul personal al papei a fost arestat, fiind acuzat că ar fi dat publicității o serie de documente cu caracter secret. Evenimentul a adus la lumină un caz demn de filmele thirller: Paolo Gabriele, majordomul, se pare că a făcut parte dintr-un complot de a șubrezi puterea Secretarului de Stat corupt de  la Vatican.

Citeşte mai multe despre:   Papa Benedict al XVI-lea
 
 
 
Loading...