Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Benedict al XVI-lea vizitează zonele din nordul Italiei, afectate de cutremurele devastatoare din luna mai

Papa Benedict al XVI-lea vizitează zonele din nordul Italiei, afectate de cutremurele devastatoare din luna mai

Papa Benedict al XVI-lea vizitează marți nordul Italiei, devastat de o serie de cutremure produse la finele lunii mai. Seismele, înregistrate pe 20 şi 29 mai, au avut magnitudinea de 6, respectiv 5.8, s-au soldat cu 25 de victime şi cel puţin 15.000 de persoane au fost nevoite să se refugieze în adăposturile puse la dispoziţie de către autorităţi.

Pagubele materiale se ridică la câteva miliarde de euro, iar printre clădirile afectate se numără Biserici medievale şi diverse monumente aflate în patrimoniul UNESCO.

Prima oprire a Sfâtului Părinte va fi în orăşelul Rovereto di Novi, acolo unde va oficia o slujbă specială în memoria părintelui Ivo Martini, care şi-a pierdut viaţa în timpul seismului de pe 29 mai, după ce clopotniţa Bisericii Sfânta Caterina s-a prăbuşit peste el.

Localnicii speră că vizita Suveranului Pontif le va aduce alinare şi vor determina autorităţile să grăbească eforturile pentru reconstrucţia regiunilor devastate.

În urma celor două cutremure, 25 de persoane şi-au pierdut viaţa iar alţi peste 15.000 de oameni au fost nevoiţi să se adăpostească în corturile puse la dispoziţie de autorităţi, după ce locuinţele lor au fost distruse. Oficialii au ordonat deja inspectarea tuturor structurilor afectate de seisme, pentru a stabili dacă oamenii se pot reîntoarce acasă. Până atunci, aceştia depind de ajutoarele oferite de primării şi de organizaţiile umanitare.

Papa a mai vizitat în 2009 oraşul L'Aquila, după ce un cutremur cu intensitatea de 6.3 a distrus cea mai mare parte a centrului istoric şi a dus la moartea a peste 300 de persoane.

 

Citeşte mai multe despre:   Papa Benedict al XVI-lea,   vizita,   Italia,   cutremur