Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Benedict, de Florii: Tehnologia nu-l poate înlocui pe Dumnezeu

Papa Benedict, de Florii: Tehnologia nu-l poate înlocui pe Dumnezeu

Papa Benedict al XVI-lea a transmis un mesaj credincioşilor, cu ocazia Floriilor, înainte de intrarea în Săptămâna Mare, îndemnându-i să reflecte asupra dezastrelor ce au lovit omenirea, precizând că omul va plăti pentru mândria sa, dacă va crede că tehnologia îi va da puterea lui Dumnezeu, scrie Reuters.

Papa a prezidat în faţa a mii de credincioşi adunaţi în Piaţa San Piedro, la slujba de Florii, unde oamenii au fluturat crengi de palmier şi măslin, pentru a comemora intrarea lui Iisus în Ierusalim, în săptămâna în care a fost crucificat.

Papa Benedict, care a împlinit sâmbătă 84 de ani, şi-a oficiat slujba  în jurul temei legăturii omului cu Dumnezeu, şi cum, uneori poate fi ameninţată de tehnologie.

"Omenirea a reuşit să realizeze atât de multe lucruri! Putem zbura, putem vedea, auzi şi vorbi unii cu alţii din cele mai îndepartate margini ale Pământului. Şi totuşi, forţa de gravitaţie, care ne trage în jos, este puternică", a spus Papa.

El a spus că, încă de la începuturi, oamenii au avut dorinţa de “ a fi ca Dumnezeu” , pentru a ajunge la înălţimea lui Dumnezeu, prin puterile lor, adăugând că dacă omul vrea o relaţie cu Dumnezeu, mai întâi ar trebui ca acesta “să renunţe la mândria de a deveni Dumnezeu”.

În timp ce succesele din tehnologie au îmbunătăţit viaţa omului, Papa a spus, că acest lucru a crescut de asemenea şi posibilităţile pentru rău, iar dezastrele naturale recente relevă faptul că omenirea nu este atotputernică.

Floriile la Vatican şi Ierusalim

Citeşte mai multe despre:   Papa Benedict al XVI-lea,   Dumnezeu,   tehnologie