Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Francisc a luat prânzul cu cei 21 de refugiați sirieni pe care i-a adus din Grecia, la reședința papală de la Santa Marta (VIDEO)

Papa Francisc a luat prânzul cu cei 21 de refugiați sirieni pe care i-a adus din Grecia, la reședința papală de la Santa Marta (VIDEO)

Un articol de: - 12 Aug 2016, 08:17
Papa Francisc a luat prânzul cu cei 21 de refugiați sirieni pe care i-a adus din Grecia, la reședința papală de la Santa Marta (VIDEO) foto: captură video Externe

Papa Francisc a luat prânzul cu familiile de refugiați sirieni pe care le-a adus din Grecia în ultimele luni.

Suveranul Pontif a vizitat insula grecească Lesbos în luna aprilie, și, într-un gest spontan de solidaritate, a luat cu avionul 12 rezidenți ai taberei de refugiați și le-a oferit adăpost la Roma. Alți nouă au urmat în luna iunie, informează Agerpres.

Papa Francisc a luat prânzul cu cei 21 de refugiați sirieni pe care i-a adus din Grecia, la reședința papală de la Santa Marta

Cei 21 de refugiați au fost invitați la reședința papală de la Santa Marta pentru a lua masa alături de Francisc, de alți înalți oficiali ai Vaticanului, dar și de cei doi gardieni de la Vatican care i-au escortat pe sirieni din Lesbos, a indicat, într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke.

"Atât adulții cât și copiii au avut șansa de a vorbi cu Papa Francisc despre începerea unei noi vieți în Italia. Copiii i-au oferit papei o colecție de desene realizate de ei, iar Papa le-a oferit jucării și alte cadouri", a precizat Burke.

Refugiații sunt îngrijiți de Comunitatea din Sant'Egidio, o organizație non-guvernamentală catolică.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Grecia,   Papa Francisc,   familii