Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Francisc ar putea intra în izolare, după ce patru membri ai Gărzilor Elvețiene au fost diagnosticați cu Covid-19

Papa Francisc ar putea intra în izolare, după ce patru membri ai Gărzilor Elvețiene au fost diagnosticați cu Covid-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 12 Oct 2020, 16:39
Papa Francisc ar putea intra în izolare, după ce patru membri ai Gărzilor Elvețiene au fost diagnosticați cu Covid-19 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Noi probleme cauzate de epidemia de Covid-19 la Vatican. Patru membri ai Gărzilor Elvețiene, unitatea de elită care îl protejează pe Papa Francisc, au fost testați pozitiv pentru Covid-19.


 

Patru membri ai gărzii Papei Francisc, diagnosticați cu Covid-19


 

Cele patru cazuri noi se adaugă la cele trei raportate în ultimele săptămâni. Potrivit Vaticanului, cei care au fost testați pozitiv au simptome ușoare. Ei au fost izolați și face lista celor cu care au venit în contact direct.

Săptămâna trecută, vaticanul a instituit noi măsuri de protecție contra pandemiei, toată lumea fiind obligată să poarte măști (inclusiv în spațiile deschise) și să respecte distanțarea socială.

Nu este prima dată când Papa Francisc ia contatc cu persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Secretarul de Stat al Vaticanului și totodată mâna dreaptă a Suveranului Pontif, Pietro Parolin, a declarat că Papa Francisc (83 de ani) este ''supravegheat constant'' din punct de vedere medical, după o întâlnire cu un cardinal testat ulterior pozitiv cu COVID-19.

Întrevederea a avut loc în a doua jumătate a lunii septembrie 2020. 

Suveranul Pontif cere universalizarea vaccinului anti-COVID

 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

 

„Pandemia de COVID-19 ar trebui să reprezinte o oportunitate pentru a construi o societate mai echitabilă şi mai ecologistă, a declarat Suveranul Pontif, avertizând în legătură cu revenirea la vechea “normalitate”.

Totodată, capul Bisericii Catolice a cerut solidaritate internaţională în privinţa vaccinului anti-COVID-19, relatează Reuters.

„Ar fi trist dacă bogaţilor le este dat prioritate la vaccinul împotriva Covid-19. Ar fi trist dacă vaccinul devine proprietate a unei naţiuni sau a alteia, dacă nu este universal şi pentru toată lumea.

Toţi suntem îngrijoraţi pentru consecinţele sociale ale pandemiei. Mulţi vor să revină la normal şi să-şi reia activităţile economice. Sigur, însă acest normal nu ar trebui să includă nedreptăţi sociale şi daune aduse mediului. Astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, a mai spus Papa Francisc, punctând că acţiunile de caritate nu au fost suficiente pentru a ajuta oamenii săraci şi cerând un model de dezvoltare economică mai echitabil care să se adreseze cauzelor ce duc la inegalităţi.


 


 


 

Citeşte mai multe despre:   Vatican,   COVID-19,   coronavirus,   Papa Francisc