Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Papa Francisc: Bârfa e o ciumă mai îngrozitoare decât coronavirusul (VIDEO)

Papa Francisc: Bârfa e o ciumă mai îngrozitoare decât coronavirusul (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Sep 2020, 19:15
Papa Francisc: Bârfa e o ciumă mai îngrozitoare decât coronavirusul (VIDEO) Captură Video Vatican News Externe

Papa Francisc a susținut duminică, în timpul rugăciunii săptămânale ”Angelus”, că bârfele sunt o „ciumă mai îngrozitoare decât coronavirusul” și a comparat acest obicei cu diavolul, „mincinosul care vrea să dezbine Biserica”. El i-a îndemnat pe oameni ca, dacă văd vreo greșeală la o altă persoană, să-i atragă acesteia atenția într-o manieră discretă, nu să se amuze pe seama ei în compania altora.

 

Papa Francisc a comparat bârfa cu diavolul

 

Bârfa e „o ciumă mai îngrozitoare decât coronavirsului”, a susținut Suveranul Pontif duminică, de la fereastra Palatului Apostolic. El a mai spus că acest obicei este precum diavolul, „mincinosul care vrea să dezbine Biserica”.

„Atunci când vedem o greșeală sau un defect la un frate sau la o soră, avem tendința să mergem să le spunem şi altora. Așa ajungem să bârfim”, a mai spus Papa Francisc, potrivit Vatican News.

El le-a cerut apoi credincioșilor să încerce să se stăpânească de la acest obicei și, dacă văd vreo greșeală la cineva, doar să atragă atenția într-un mod discret.

Papa Francisc: Bârfa e o ciumă mai îngrozitoare decât coronavirusul

 

Suveranul Pontif, prima călătorie în afara Romei de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

 Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Sâmbătă, Papa Francisc a călătorit în afara Romei pentru prima dată de la izbucnirea crizei COVID-19. El a mers în orașul italian Assisi, unde a semnat noua enciclică „Toţi fraţii” despre fraternitate şi prietenie socială.

Dacă fiind situația specială generată de pandemie, Suveranul Pontif a preferat ca vizita să aibă loc fără participarea credincioşilor.

Miercuri, Papa a susținut prima audienţă generală în public din ultimele şase luni. 500 de persoane au fost prezente. Acestea au purtat măști de protecție și au stat pe scaune așezate de așa manieră încât să fie respectată distanța fizică.

 

Papa Francisc a cerut ca vaccinul anti-COVID-19 să fie disponibil pentru toată lumea

 

Papa a cerut solidaritate internaţională în privinţa vaccinului anti-coronavirus și a avertizat în legătură cu revenirea la vechea “normalitate”. 

„Ar fi trist dacă bogaţilor le este dat prioritate la vaccinul împotriva COVID-19. Ar fi trist dacă vaccinul devine proprietate a unei naţiuni sau a alteia, dacă nu este universal şi pentru toată lumea.

Toţi suntem îngrijoraţi pentru consecinţele sociale ale pandemiei. Mulţi vor să revină la normal şi să-şi reia activităţile economice. Sigur, însă acest normal nu ar trebui să includă nedreptăţi sociale şi daune aduse mediului. Astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, a susținut Papa Francisc.
 

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   coronavirus,   barfa,   ciuma